Društvo

Ministar Bošković se sastao sa ambasadorom Velike Britanije

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se danas sa Janom Robertom Vitingom, ambasadorom Velike Britanije u Crnoj Gori, sa kojim je razgovarao o Projektu reforme engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama koji Ministarstvo prosvjete sprovodi u saradnji sa Britanskim savjetom.
Ministar Bošković se sastao sa ambasadorom Velike Britanije
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Ministar Bošković je zahvalio ambasadoru Vitingu na podršci i istakao da se nada da će ovaj projekat dati nove smjernice u kreiranju obrazovne politike u nastavi engleskog jezika jer je za učenike veoma važno da pored dobrog poznavanja gramatike nauče da koriste jezik u živoj komunikaciji. Bošković je dodao da je poznavanje engleskog jezika od velike važnosti za mobilnost učenika i njihovo dalje usavršavanje“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Ambasador Viting je izrazio zadovoljstvo zbog pomoći koju Ambasada Velike Britanije pruža crnogorskom obrazovnom sistemu kada je riječ o engleskom jeziku i naglasio da poznavanje ovog jezika otvara učenicima vrata u svijet.

„Ovom prilikom ambasador Viting je uputio poziv ministru Boškoviću da prisustvuje Svjetskom forumu u oblasti obrazovanja koji se održava u januaru 2016. godine u Londonu“, zaključak je saopštenja.

Portal Analitika