Društvo

Sjutra svečano otvaranje Sportskog i kulturnog centra UCG

U Podgorici će sjutra, na Međunarodni dan studenata, svečano biti otvoren Sportski i kulturni centar Univerziteta Crne Gore.
Sjutra svečano otvaranje Sportskog i kulturnog centra UCG
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na svečanosti će, kako je najavljeno, govoriti premijer Milo Đukanović, rektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić i predsjednik Studentskog parlamenta UCG Miloš Pavićević.

Svečanosti će prisustvovati predstavnici državnih institucija, akademske zajednice i studenata, sportski funkcioneri i sportisti.

Nakon svečanog otvaranja, u dvorani će biti odigrane kratke revijalne utakmice. Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće protiv ekipe Studentskog centra, ženski rukometni klub Budućnost protiv ekipe Univerziteta Crne Gore, a biće odigrana i revijalna utakmica u malom fudbalu, između futsal kluba Titograd i ekipe Univerziteta Crne Gore.

Nakon utakmica, nastupiće i grupa Highway, koja Crnu Goru predstavlja na Eurosongu 2016.

"Vrijednost objekta u kojem će biti smješten Sportski i kulturni centar Univerziteta Crne Gore iznosi oko 3.300.000 eura, a dvorana ima preko 5.400 kvadratnih metara i oko 750 mjesta na tribinama. Sala je opremljena za sve dvoranske sportove, a objekat sadrži i multimedijalnu salu, koja će se koristiti za različite konferencijske i kulturne aktivnosti. Za radove na izgradnji objekta bila je zadužena Direkcija javnih radova", saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore.

foto: rtcg.me

Portal Analitika