Politika

Cdu Bijelo Polje: Reintegracija povratnika dug i složen proces

U Bijelom Polju je danas, uz učešće Miodraga Vlahovića, predsjednika Crnogorske demokratske unije Cdu, Vere Miljanić, direktorice Cdu, i Rafeta Mulića, potpredsjednika Cdu, održan sastanak Opštinskog odbora Cdu Bijelo Polje.
Cdu Bijelo Polje: Reintegracija povratnika dug i složen proces
Portal AnalitikaIzvor

U dugoj i sadržajnoj raspravi, razmatrana su prevashodno pitanja djelovanja Cdu u opštinama na sjeveru Crne Gore. Podržan je pristup i politika Cdu prema problemima sa kojima se susrijeću naši građani u sjevernim opštinama, a posebno onih koji su vezani za nezaposlenost, iseljavanje i ekonomsku situaciju, kao i probleme mladih.

Konstatovano je da su se obistinila predviđanja Cdu u vezi povratka naših ljudi iz Njemačke i drugih evropskih zemalja.

"Cdu će se zalagati, i kod državnih i kod lokalnih vlasti, da se povratnicima i njihovim porodicama pruži sva moguća pomoć, a prevashodno ona koja se tiče vraćanja učenika u obrazovni proces, kao i podrška obnovi stočnog fonda. Istaknuto je da je reintegracija naših građana dug i složen proces, u kojem mjere jednokratne podrške i pomoći moraju biti praćene dugoročnim programom i politikom obnove ekonomskih i razvojnih potencijala crnogorskog sjevera", ističe se u saopštenju Cdu.

Na prijedlog Rafeta Mulića i Suade Drpljanin, članice predsjedništva Cdu, Opštinski odbor je, u ime cijele Cdu, najoštrije osudio varvarske i zločinačke terorističke napade u Parizu i iskazao solidarnost sa građanima Pariza i Francuske.

Kao stranka koja u svojim redovima ima pripadnike svih nacija i konfesija u Crnoj Gori, Cdu se iskreno i dosljedno zalaže za toleranciju, suživot, solidarnost i saradnju među ljudima različitih etničkih i vjerskih grupa. To je temelj zajedništva u Crnoj Gori, gdje smo svi jednaki, svi zajedno i svi svoji na svome.

Portal Analitika