Abiznis

Evidentirano devet pritužbi

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano devet primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna kazna.
Evidentirano devet pritužbi
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Inspektori su pritužbu da Trim bar u Pljevljima radi bez odobrenja proslijedili nadležnoj Turističkoj inspekciji, dok nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole pekare Anda u Podgorici.

Od ukupno devet pritužbi, koje su evidentirane od ponedjeljka, sedam nije dobilo odgovor. Te pritužbe su se odnosile na rad bez odobrenja, neprijavljene radnike, neisplaćen prekovremeni rad, neizdavanje računa i smeće.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Portal Analitika