Mrvaljević bronzani na Australija openu

Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević osvojio je bronzanu medalju na Australija openu u Volongongu.
Mrvaljević bronzani na Australija openu
Portal AnalitikaIzvor

On je jutros u meču za treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji do 81 kilogram iponom pobijedio Australijanca Iona Koglana. Mrvaljević je prošlog vikenda osvojio Afrika open na Mauricijusu.

Mrvaljević je bio slobodan u prvom kolu, dok je u naredna dva eliminisao Kanađanina Zekerija Barta i Ivicu Planinića sa Novog Zelanda.U polufinalu poražen je od Emirhana Jucela iz Turske. Uslijedio je repesaž i pobjeda protiv domaćeg borca za treće mjesto i medalju.

Mrvaljević je plasmanom na pobjedničko postolje dobio 40 bodova koji se boduju za olimpijsku rang listu. 

"Presrećan sam, možda i više nego u Mauricijusu. Imao sam velikih problema prošle sedmice, liječio sam ruku i koljeno, a nastupio sam na turiru bez ijednog treninga. Odložen mi je bio let, pa sam stigao u četvrtak oko ponoći u Sidnej i imao pet kilograma više. Jedva sam do petka uspio da skinem kilažu, ali zbog iscrpljenosti i vremenske razlike nijesam mogao da spavam cijelu noć", kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je istakao da je bio iscrpljen i da se to vidjelo u mečevima. 

"Kanađanina sam dobio tri sekunde prije kraja, u meču koji sam gubio, dok sam duel sa Planinićem riješio iponom. Protiv turskog džudiste jednostavno nijesam imao snage i zasluženo je slavio. U meču za medalju protiv šampiona Australije pokazao sam psihičku stabilnost i riješenost da uzmem medalju. Slavio sam iponom", rekao je Mrvaljević.

On je kazao da je sa novih 40 bodova "još dublje zašao" u olimpisku normu. 

"Zaista su ove dvije nedjelje bile sjajne za mene. Pokušaću da se što prije oporavim kako bi Gran pri u Kingdauu, sljedeće nedjelje, dočekao spremniji i odmorniji. Drago mi je što već stižu čestitke od ljudi iz Svjetske džudo federacije jer je neuobičajno da neko ko dolazi iz male države, sam bez trenera i ikakvog tima pored sebe, osvaja medalje na tako jakim turnirima", zaključio je Mrvaljević.

Portal Analitika