Politika

BRAJOVIĆ: Nakon pozivnice za NATO biće raščišćavanja političke scene

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović očekuje da, nakon što Crna Gora dobije pozivnicu za NATO, dođe do raščišćavanja crnogorske političke scene.
BRAJOVIĆ: Nakon pozivnice za NATO biće raščišćavanja političke scene
Portal AnalitikaIzvor

On je u intervjuu Vikend novinama istakao da će na jednoj strani biti državotvorne partije, a na drugoj "one koji misle da destruktivnim djelovanjem mogu da revidiraju strateške državne odluke koje se tiču nezavisnosti i evroatlantskog puta Crne Gore".

Brajović je, odgovarajući na pitanje koje rizike nosi najnoviji model politike DF, kazao da se boji da bi Demokratski front najradije napravio "živi zid" oko države Crne Gore, ne bi li na taj način spriječio njen ulazak u NATO.

- To je krajnji cilj, nezavisno od modela djelovanja koji izaberu, budući da su svjesni da se na taj način stavlja pečat na crnogorsku nezavisnost, zbog čega bi njihova politika nakon toga izgubila smisao. Nakon nasilnih protesta, napada na ustavni poredak, odnosno pokušaja državnog udara i rušenja najvitalnijih državnih, građanskih i nacionalnih interesa Crne Gore, svaki naredni model politike čelnika DF-a, jedino je opasnost po njih same, budući da su naši građani dovoljno mudri, pa su prepoznali njihove krajnje namjere. Za Socijaldemokrate su evroatlantske integracije prirodni nastavak težnje za suštinskom nezavisnošću Crne Gore, zbog čega smatramo istorijski važnom činjenicom očekivano slanje pozivnice za članstvo u NATO. Ali smo isto tako svjesni da se nakon učlanjenja u alijansu moramo okrenuti sljedećem velikom cilju, a to je vizija agresivnog ekonomskog razvoja. I umjesto da se politika fokusira na to od čega će Crna Gora da živi, neki nas uporno retrogradnim performansima vraćaju u devedesete, kojima žele urušiti prva dva strateška cilja koje su naše generacije ostvarile crnogorsku državnost i članstvo u NATO - rekao je Brajović.

On je ponovio da je DF osnovan da ne bi dozvolili "lov u mutnom", budući da su, kako je istakao, prepoznali spremnost nekih konstituenta u vlasti da zarad jeftinih političkih poena, koketiraju sa destruktivnim političkim činiocima na crnogorskoj sceni, izazivajući na taj način nestabilnost i doprinoseći urušavanju vitalnih državnih interesa.

Izvor: CdM

Portal Analitika