Politika

KNEŽEVIĆ: DF-u nisu potrebni okrugli stolovi i salonska naklapanja o dijalogu

Ranko Krivokapić se tokom dešavanja od 17. odnosno 24. oktobra potpuno delegitimisao kao neko ko može da pokreće bilo kakav dijalog u Crnoj Gori, kazao je lider Demokratske narodne partije Milan Knežević za Pobjedu.
KNEŽEVIĆ: DF-u nisu potrebni okrugli stolovi i salonska naklapanja o dijalogu
Portal AnalitikaIzvor

Reagujući na mogućnost da predsjednik crnogorskog parlamenta inicira dijalog između političkih subjekata, te da će to, kako Pobjeda nezvanično saznaje, najvjerovatnije uraditi na nivou političkih direktora stranaka, Knežević je odbio ponudu i ponovio zahtjev Demokratskog fronta, a to je formiranje prelazne vlade.

- Nikakvi okrugli stolovi, salonska naklapanja i pokušaj preživljavanja Ranka Krivokapića kao nekog "političara evropskog formata" koji bi sada trebalo da da rješenje za izlazak iz političke krize, a svih ovih godina je jedan od glavnih generatora krize u Crnoj Gori - dodao je Knežević.

Podgorički list podsjeća da je Krivokapić ranije rekao kako su svi spremni za dijalog osim DF-a, navodeći da je taj opozicioni savez "bitan činilac ukupnog procesa, ali nije uslov bez kojeg se ne može". Predstavnici EU takođe su pozvali političke aktere da vode demokratski dijalog i da za tu svrhu koriste parlament.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika