EP: Božović bez medalje

Crnogorska džudo reprezentativka Tanja Božović nije uspjela da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Bratislavi.
EP: Božović bez medalje
Portal AnalitikaIzvor

Ona je večeras u meču za treće mjesto i medalju u kategoriji do 57 kilograma poražena od Poljakinje Arlete Podolak. Božović je bila slobodna u prvom kolu, u drugom je eliminisala Izraelku Majan Grenberg, a u trećem Rumunku Adelinu Dobre. 

U polufinalu poražena je od Njemice Safo Coban, nakon čega je uslijedio plasman u repesaž i duel sa poljskom takmičarkom.Drugi crnogorski predstavnik, Vuk Nikčević u kategoriji do 60 kilograma, današnji nastup završio je u drugom kolu.  On je na startu bio bolji od predstavnika Kipra, Hristosa Trikomitisa, dok je u drugom kolu izgubio od Njemca Jerga Onufrieva. 

Sjutra, drugog takmičarskog dana, nastupiće Nikola Gušić i Nebojša Gardašević (do 73), Arso Milić i Novo Raičević (do 81) i Anđela Džaković (do 70 kilograma).  Posljednjeg dana Evropskog prvenstva, u nedjelju, Jovan Peković i Lazar Daković boriće se do 100, a Jovana Nikić u kategoriji preko 78 kilograma. (Mina)

Portal Analitika