Abiznis

Susret Gvozdenovića sa njemačkim turoperatorima

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, susreo se u Minhenu sa njemačkim turoperatorima, u okviru dvodnevne posjete Bavarskoj. Poseban susret organizovan je sa Ditmarom Guncom, izvršnim direktorom njemačkog turoperatora FTI.
Susret Gvozdenovića sa njemačkim turoperatorima
Portal AnalitikaIzvor

FTI je četvrti po veličini turoperator u Njemačkoj, a u svojim predstavništvima u Njemačkoj i Austriji zapošljava preko 5000 ljudi. Samo u Njemačkoj, oko 10000 partnerskih agencija prodaje proizvode FTI.

Susret je organizovan povodom razmatranja dalje saradnje i dovođenja većeg broja turista iz Njemačke posredstvom FTI. Preduslov za to, ocijenjeno je na sastanku, predstavlja dovoljan broj smještajnih kapaciteta različite kategorije, kao i postojanje većeg broja direktnih letova iz Njemačke ka Crnoj Gori. Ipak, najznačajnije je, po riječima sagovornika, nastaviti trend rasta turista iz Njemačke koji iz godine u godinu posjećuju Crnu Goru, a taj porast je ove godine u odnosu na 2014. čak 50 procenata.

Ministar Gvozdenović je istakao značaj veće zastupljenosti FTI na crnogorskom tržištu, posebno sa aspekta produženja glavne turističke sezone, imajući u vidu činjenicu da aranžmani sa FTI podrazumijevaju period od 9 mjeseci intenzivnog dolaska gostiju.

Operativni tim FTI će već naredne sedmice posjetiti Crnu Goru, sa ciljem nastavka komunikacije sa predstavnicima Ministarstva i turističke privrede i obilaska smještajnih kapaciteta na crnogorskom primorju.

Takođe, ministar Gvozdenović je gostovao na televiziji Sonnenklar i u jednoj od najgledanijih i najpopularnijih emisija za putovanja u polusatnom terminu, predstavio crnogorske turističke potencijale i pozvao turiste iz Njemačke da posjete Crnu Goru.

Nakon poslovnog foruma, koji je juče održan u Minhenu, kao i današnjeg susreta sa turoperatorima, naročito sa FTI na najvišem nivou, ocjena je da je posjeta Njemačkoj veoma uspješna, sa konkretnim dogovorima i definisanim aktivnostima koje bi trebalo da rezultiraju većim brojem turista iz Njemačke u kratkom roku, kao i značajnije prisustvo kapitala iz Njemačke u Crnoj Gori, kroz direktne investicije.

Portal Analitika