Svijet

ZATAŠKANO: Slađana Stanković je u Libiji već jednom oteta!

Slađana Stanković, radnica ambasade u Libiji, koja je u nedjelju oteta sa vozačem Jovicom Stepićem nedaleko od Tripolija, kidnapovana je i prije nekoliko mjeseci, saznaje „Blic”.
ZATAŠKANO:  Slađana Stanković je u Libiji već jednom oteta!
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi izvor „Blica” iz Ministarstva spoljnih poslova, prva otmica odigrala se u maju, ali su otmičari tada poslije nekoliko sati oslobodili Stankovićevu.

O detaljima tog događaja bili su upoznati samo ambasador, osoblje ambasade i Slađanina porodica.

- Niko u Ministarstvu spoljnih poslova nije imao informaciju o prvoj otmici zato što Ambasada i ambasador Oliver Potežica nijesu o tome obavijestili nadležne. Tek kada se dogodila nova otmica prije nekoliko dana, Slađanin suprug Aleksandar je o tome informisao zaposlene u Ministarstvu spoljnih poslova. Svi smo bili prilično zatečeni - kaže izvor „Blica” upoznat s ovim slučajem.
 

Aleksandar Stanković

Aleksandar Stanković, suprug otete Slađane, nije juče želio da govori o saznanjima „Blica”. Samo je kratko rekao: „Ne mogu to da komentarišem.”

Ambasador Potežica nije se javljao na telefon, dok u Ministarstvu nisu htjeli da potvrde naša saznanja. Vezista u ambasadi Srbije u Libiji Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić oteti su u nedjelju na putu za Tunis, nedaleko od Tripolija.

Ambasador Oliver Potežica je s porodicom uspio da pobjegne naoružanim kidnaperima. (Blic)

Portal Analitika