Politika

BOŠNJAK: Ima nas dovoljno, nijesu nas zaplašili suzavac i šok bombe

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak kazala je da režim treba da shvati da se narod probudio i da DF „nijesu zaplašili ni suzavci ni šok bombe“. Bošnjak je danas najavila protestni skup DF-a koji je zakazan za 15. novembar kad je planirano da demonstranti "opkole" insitucije sistema velikim krugom ljudi.
BOŠNJAK: Ima nas dovoljno, nijesu nas zaplašili suzavac i šok bombe
Portal AnalitikaIzvor

- U nedjelju smo planirali jedno mirno okupljanje gdje ćemo da opkolimo institucije sistema koje su već zarobljene. Na taj način, pokušaćemo da probudimo savjest kod vladajuće elite, ako se oni mogu nazvati elitom. Oni treba da shvate da se narod probudio i nemamo pravo da stanemo. Nisu nas zaplašili ni suzavci ni šok bombe i ovim ćemo da pokažemo da nas ima više nego dovoljno da opkolimo ovaj kvart gdje se nalaze insistucije sistema – rekla je Bošnjak.

Ona je pozvala građane da dođu u nedjelju u 18 sati na Trg Republike  odakle će se, kako je najavila, formirati lanac oko instistucija.

-To će biti način da se pokaže naš mirni građanski bunt protiv 26 godina vladavine diktratra – rekla je poslanica DF-a.

Ona je naglasila da „ovi protesti više nijesu vezani za DF već su prerasli u građanski bunt“.

- Jer nam svaki dan prilaze neformalne grupe i građani u velikom broju. To govori da se građanska svijest u Crnoj Gori probudila – poručila je Bošnjak.

Ona je predstavila fotografiju rute koju demonstranti planiraju da okruže „ljudskim lancem“. Planirano je da učesnici protesta okruže dio Podgorice gdje su, između ostalog, stacionirane zgrade Predsjednika, Skupštine, Vlade, Tužilaštva, Ustavnog suda... plan

 

 

Portal Analitika