Crna hronika

Riješeno ubistvo Stane Božović u Ulcinju: Uhapšene tri osobe

Stanovnici sela Ares-Miliska, u blizini crnogorsko-albanske granice Albert Prenga (16), Adrijan Pjetri (27) i Armando Pjetri (17) uhapšeni su zbog sumnje da su u septembru ubili penzionerku Stanu Božović u Ulcinju, piše Dan.
Riješeno ubistvo Stane Božović u Ulcinju: Uhapšene tri osobe
Portal AnalitikaIzvor

Iz okružnog tužilaštva u Skadru je saopšteno da su dobili dokumentaciju iz Crne Gore, nalaze DNK i rezultate drugih vještačenja koji su ukazali na počinioce ovog krivičnog djela.

„Tokom saslušanja u policiji osumnjičeni su branili ćutanjem. Albanska policija uhapsila je tri mladića za koje se sumnja da su ubili Ulcinjanku Stanu Božović 14. septembra u Ulcinju. Među uhapšenima su dva maloljetna lica i jedan dvadesetsedmogodišnjak. Slobode su lišeni Albert Prenga (16), Adrijan Pjetri (27) i Armando Pjetri (17), stanovnici sela Ares-Miliska, u blizini crnogorsko-albanske granice“, potvrđeno je Danu iz skadarske policije.

Njih policija sumnjiči da su iz koristoljublja zvjerski i na mučki način ubili Ulcinjanku Stanu Božović.

Prema saznanjiima Dana, oni su uhapšeni zbog krivičnog djela koje su ranije počinili u Albaniji, a naknadnom policijskom obradom i u saradnji sa crnogorskom policijom došlo se do sumnje da su učestvovali u zločinu koji se dogodio u Ulcinju.

Iz okružnog tužilaštva u Skadru je saopšteno da su dobili dokumentaciju iz Crne Gore, nalaze DNK i rezultate drugih vještačenja koji su ukazali na počinioce ovog krivičnog djela. Tokom saslušanja u policiji osumnjičeni su se branili ćutanjem.

„U toku je službena komunikacija između dviju država kako bi obavili ekstradiciju osumnjičenih“, saopšteno je iz policije Skadra.

Navodi se da bi problem oko odobrenja za izručenje dvojice od trojice osumnjičenih mogao biti to što su maloljetni.

Tamošnja policija sumnja da su trojica osumnjičenih radili nekoliko dana kao nadničari kod Božovićeve i da su kada su zadobili njeno povjerenje odlučili da je opljačkaju i ubiju.

Iz Uprave policije sinoć nijesu mogli ni da potvrde ni da demantuju navode albanskih istražnih organa.

Penzionisana učiteljica iz Ulcinja Stana Božović (67) pronađena je 14. septembra ove godine mrtva u svojoj kući u naselju Meterize, a preliminarni rezulatati istrage pokazali su da je mučena, a potom i opljačkana. Nesrećnu staricu su pronašli jedan od komšija i podstanar nakon što je prethodni dan primijećeno da nije izlazila iz kuće.

Izvor: Dan

Portal Analitika