Društvo

Tužilaštvo nema saznanja o boravku u Rusiji: Miloš Marović se redovno javlja istražiteljima

Specijalno tužilaštvo ne raspolaže informacijom da Miloš Marovićboravi u Rusiji, kako je to objavljeno u pojedinim medijima – saopšteno je Pobjedi iz Vrhovnog državnog tužilaštva.
Tužilaštvo nema saznanja o boravku u Rusiji: Miloš Marović se redovno javlja istražiteljima
Portal AnalitikaIzvor

Tužilaštvo Miloša Marovića, sina visokog funkcionera DPS Svetozara Marovića, sumnjiči za malverzacije prilikom prodaje neurbanizovanog zemljišta u Prijevoru kod Budve. Za Milošem Marovićem po nalogu Specijalnog tužilaštva prije mjesec izdat je nalog za hapšenje.

Opravdao izostanak

Pojedini crnogorski mediji objavili su da je Marović iz Italije otišao u Rusiju.

- Tužilaštvo ne raspolaže takvim podatkom – saopštili su iz VDT.

Marović je opravdanje za nedolazak na saslušanje potkrijepio medicinskom dokumentacijom i protiv njega, za sada, neće biti raspisana potjernica, jer se redovno javlja Tužilaštvu i obavještava ih o zdravstvenoj situaciji.

- Uslovi za raspisivanje potjernice stekli bi se u slučaju da se osumnjičeni redovno ne odaziva pozivima nadležnog organa, odnosno ne opravda svoj izostanak u slučaju da nije dostupan nadležnim organima. Kako je osumnjičeni M.M. opravdao svoje odsustvo i Specijalno državno tužilaštvo obavijestio o razlozima zbog kojih je odsutan, što je potkrijepljeno i medicinskom dokumentacijom, to znači da trenutno nema uslova za raspisivanje potjernice – saopšteno je iz Pobjedi VDT.

Marovićev branilac, advokat Vladan Bojić ranije je obavijestio glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je njegov klijent na liječenju u Beogradu.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika