Muzika

Preminuo bubnjar benda "Motorhed"

Fil Tejlor, bivši bubnjar benda “Motorhed”, umro je u 61. godini, objavio je danas njegov prijatelj i gitarista Edi Fest Klark.
Preminuo bubnjar benda "Motorhed"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Moj dragi prijatelj noćas je preminuo. Fila poznajem od njegove 21. godine i bio je sjajna osoba. Na sreću, zajedno smo stvarali fantastičnu muziku i imam mnogo, mnogo dragih uspomena na vrijeme koje smo proveli zajedno - napisao je Klark na svom Fejsbuk nalogu.

Klark navodi da je Tejlor bio bolestan već neko vrijeme, ali da to ne umanjuje žalost za gubitkom.

Fil "Filti Enimal" Tejlor svirao je sa čuvenim britanskim bendom “Motorhed” od 1975. do 1984. a potom od 1987. do 1992. godine, nazivajući međuperiod “godišnjim odmorom”.

“Motorhed”, koji je prije tačno 40 godina osnovao basista i pjevač Lemi Kilmister, postao je jedan od svjetski najuticajnijih britanskih hard rok bendova.

Tejlor je svirao na svim važnijim albumima benda, uključujući i “Overkill”, “Bomber”, “Ace of Spades” i živi “No Sleep ‘til Hammersmith”.

Originalni bubnjar pojavio se posljednji put na svirci “Motorheda” u Birmingemu prošlog novembra, ali je samo izašao na scenu, ali nije sijedao za bubnjeve.

BBC 

Portal Analitika