Politika

DROBNIČ: EK nije ocjenjivala rad Javnog servisa

Evropska komisija EK u Izvještaju o napretku za 2015. godinu nije ocjenjivala rad Javnog servisa, niti njegovih urednika, rekao je šef Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Mitja Drobnič.
DROBNIČ: EK nije ocjenjivala rad Javnog servisa
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Što je država manja, važnija je uloga Javnog servisa, zato što je poznato da komercijalni mediji ne obavljaju zadatke, koje treba da obavlja Javni servis i tu su napravljeni određeni koraci naprijed”, kazao je Drobnič Televiziji Crne Gore.

Prema njegovim riječima, jednako su značajne ekonomska i uređivačka nezavisnost medija.

"Nema uređivačke bez materijalne nezavisnosti. Obje su jako povezane, a ako ima ekonomske nezavisnosti, onda je lakše postići i uređivačku”, kazao je Drobnič.

Na pitanje da li se Brisel uopšte bavio uređivačkom politikom Radio Televizije Crne Gore, Drobnič je poručio da se Brisel nikad neće baviti uređivačkom politikom medija.

“To je jedan kriterijum, princip, uređivačka politika mora biti objektivna, međutim mi i Brisel nećemo se upuštati u detalje. Ali, mi potenciramo značaj samoregulatornih tijela. U Crnoj Gori postoje samoregulatorna tijela u kojima nijesu prisutni svi mediji. To je sigurno jedan od nedostataka medijske scene u Crnoj Gori”, zaključio je Drobnič.

TVCG; Mina 

Portal Analitika