Društvo

KONJEVIĆ: Na snimku prebijanja Martinovića registrovano 35 pripadnika SAJ-a

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da je na snimku prebijanja Mija Martinovića registrovano 35 pripadnika Specijalne antiterorističke jedincie SAJ, a da je identifikaciju dvojice, koji su od sinoć u pritvoru (Boro Grgurović i Goran Zejak) , omogućio izvještaj komandanta SAJ-a Radosava Lješkovića.
KONJEVIĆ: Na snimku prebijanja Martinovića registrovano 35 pripadnika SAJ-a
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Konjević je u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti komentarisao i to što je pomoćnik direktora policije, iznio navode koji su dio izvještaja SAJ-a u kojima stoji da je Martinović, navodno, prije nego što je pretučen, više puta pokušao da probije policijski kordon, a što on kategorično demantuje.

Odgovorio je i na pitanje da li se protiv Martinovića na današnji dan vodi prekršajni ili krivični postupak.

"Pomoćnik direktora policije je napravio ozbiljnu grešku saopštavajući nešto što je interna policijska zabilješka. Protiv građanina Martinovića se, prema mojim infomacijama, ne vodi bilo kakav postupak", rekao je Konjević.

Kako je rekao od 35 SAJ-ovaca, 14 nije sprovodilo nikakvu radnju nad automobilom, niti nad Martinovićem.

"Šef SAJ-a Radosav Lješković je direktoru policije dostavio, kroz njihove službene zabilješke, imena dvojice pripadnika SAJ-a koja su učestvovala u događaju koji je vezan za gospodina Martinovića. Na bazi te informacije Lješkovića, direktor  policije je o tome obavijestio osnovnog državnog tužioca, a onda je on sproveo dalje radnje u tom kontekstu", objasnio je Konjević.

Ministar nije odgovorio na pitanje da li postoji mogućnost da se na osnovu negativne bezbjednosne procjene zabrani skup Demokratskog fronta u nedjelju, ali je nagovijestio da do toga ipak neće doći.

"Mi, nadležni državni organi, na bilo koji način ne želimo da suspendujemo jedno od osnovnih ustavnih prava, koje je garantovano nizom međunarodnih akata, a to je pravo na mirno okupljanje. Ima građana koji se ne slažu sa politikom, sa načinom na koji se politika vodi, imaju svoju političku preferenciju koja je u demokratskim društvima dozvoljena i Ustav im jemči pravo na mirno okupljanje", rekao je Konjević.

Konjević je komentarišući činjenicu da nije još izabran šef Specijalnog istražnog tima za saradnju policije i tužilaštva, saopštio da je kandidat za šefa tog tima bio čovjek koji je juče suspendovan na njegovu inicijativu.

TV Vijesti

Portal Analitika