Društvo

Obezbijeđen stan za Nikšićanina Radojicu Nikolića

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Centar za socijalni rad za opstine Nikšić, Plužine i Savnik i SO Nikšić u cilju trajnog rješavanja stambenog pitanja porodice Nikolić Radojice, obezbijedili su stambeni prostor površine 30m2 koji se nalazi u ul. Pavla Kovačevića br.5- zgrada HELP-a, vlasništvo opštine Nikšić, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Obezbijeđen stan za Nikšićanina Radojicu Nikolića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prostor će u narednih desetak dana biti u potpunosti adaptiran i opremljen, za šta će Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijediti potrebna novčana sredstva. Takođe, ovu priliku koristimo da informišemo javnost da je Nikolić Radojica korisnik materijalnog obezbjeđenja kod JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, a da njegov sin nema riješen status, tako da nije mogao ostvariti niti jedno od sociozaštitnih prava iz Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti.                                    

Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik je shodno svojim mogućnostima uvijek pomagao porodici Nikolić, za šta postoji dokumentacija u arhivi Centra.          

Ovim putem molimo sve medije kao i druge organizacije da ne zloupotrebljavaju  tešku socioekonomsku i zdravstvenu situaciju pojedinih porodica korisnika MO, a Ministarstvo rada i socijalnog staranja, SO Nikšić, Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik su  više puta u prethodnom periodu  pokazali koliko im je u fokusu rada sveukupna podrska ovim i sličnim porodicama, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika