Abiznis

Montenegro Airlines: Linija Tuzla-Beč će povezati region

Nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines (MA) i Međunarodni aerodrom Tuzla danas su u Tuzli predstavili novu avionsku liniju na relaciji Tuzla-Beč, a prvi let, crnogorskom kompanijom iz Beča ka Tuzli najavljen je za 21.decembar ove godine.
Montenegro Airlines: Linija Tuzla-Beč će povezati region
Portal AnalitikaIzvor

MA će iz Tuzle realizovati seriju od 40 čarter letova, dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i srijedom.

Očekuje se da će MA do marta naredne godine prevesti 200 hiljada putnika, inače za ovu liniju vlada veliko interesovanje.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare koja je povodom toga održana u Tuzli, prisustvovali su predsjednica Odbora direktora Montenegro Airlinesa Daliborka Pejović, premijer Tuzlanskog Kantona Bego Gutić, predsjednik Skupštine Tuzlanskog Kantona Sead Alić, direktor Aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović. Zaključeno je da uspostavljanje ovakvog partnerstva predstavlja preduslov stvaranja poslovnog modela i potencijala za razvoj bolje povezanosti dvije prijateljske zemlje i regiona u cjelini.

Na današnjoj prezentaciji  bilo je riječi ne samo o otvaranju nove čarter linije, već su prezentovani kvalitet, bezbjednost i potencijal Montenegro Airlinesa, koji ima sve predispozicije da postane regionalni lider. Razgovaralo se o otvaranju novih linija iz Tuzle u cilju što boljeg povezivanja regiona, kao i o mogućem prerastanju ove čarter linije u redovnu liniju Tuzla – Beč u narednom periodu.

Portal Analitika