Abiznis

Žugić: Saradnja sa EBRD-om doprinosi povećanju životnog standarda

Ministar finansija dr Radoje Žugić sa saradnicima primio je danas delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj, koju su predvodili direktor EBRD-a za Zapadni Balkan, Holger Muent i šef kancelarije za Crnu Goru, Giulio Moreno.
Žugić: Saradnja sa EBRD-om doprinosi povećanju životnog standarda
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak je bio prilika da se razgovara o dinamici realizacije aktuelnih projekata u oblasti infrastrukture koje se, prije svega, odnose na unapređenje puteva u lokalnim zajednicama kao i saradnju sa kompanijom Aerodromi Tivat.

Naglašavajući da je veća saobraćajna dostupnost i povezanost od suštinskog značaja za dinamiziranje ekonomskog rasta kroz valorizaciju resursa, pospješivanje zapošljavanja i širenje fiskalne konsolidacije, ministar Žugić je istakao da kontinuirana saradnja sa EBRD-om u mnogome doprinosi ispunjenju onoga što je krajnji cilj Vlade, a to je povećanje životnog standarda svih građana Crne Gore.

Ističuči posebno zadovoljstvo dosadašnjim zajedničkim radom, predstavnici EBRD-a su iskazali spremnost aktivnijeg angažovanja na budućim projektima koji mogu doprinijeti integraciji svih djelova Crne Gore, te je  na tom kursu, dogovoren  nastavak konsultacija u narednom periodu.

Portal Analitika