Fudbal

Mladi čekaju Letonce, RADONJIĆ: Ne bježimo od uloge favorita

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra pod Goricom (17.00h) igra sa Letonijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Mladi čekaju Letonce, RADONJIĆ: Ne bježimo od uloge favorita
Portal AnalitikaIzvor

Selektor Mojaš Radonjić ne bježi od uloge favorita, bez obzira na slabo izdanje "mladih sokolova" protiv Malte (0:0) na posljednjem meču koji se igrao u Podgorici.

"Kada igrate kući skoro uvijek ste favoriti. Tako je otprilike sa većinom reprezentacija. Domaći teren je psihološka velika prednost, drugačije se postavlja igra, ali je mnogo veće opterećenje. Nećemo odustajati od svoga stila, pokušaćemo da dominiramo posjedom, kao što smo radili na svim mečevima kod kuće. Samo što se nadam da ćemo ovoga puta biti mirni i koncentrisani tokom prilika za gol", rekao je iskusnu stručnjak.

U oba meča koja su igrana pod Goricom, mlada reprezentacija je bila veliki favorit. Srušeni su Moldavci (1:0) (kasnije nam vratili istom mjerom), ali ne i Maltežani čiji defanzivni zid nijesmo uspjeli da probijemo.

"Vjerujem da Letonci neće biti toliko zatvoreni, jer nijesu takva ekipa. Ako bi ponovili drugo poluvrijeme iz Češke, bilo bi to idealno. Ne smijemo srljati, a rani gol bi bio fantastičan", rekao je Radonjić.

Vukan Savićević je imao problema sa prednjom ložom, ali poslije boda u Češkoj (3:3), spreman je sa saigračima da napadne "trojku" protiv Letonije.

"Sada je sve OK. Nemam problema sa povredom i spreman sam za 90 minuta", rekao je Savićević i onda se okrenuo protivniku:

"Nadam se da će doći da igraju fudbal, da se nadigravaju, a ne da se potpuno zatvore kao dosadašnji protivnici. Uglavnom, sve zavisi od nas i bilo bi dobro kada bi brzo zatresli mrežu, jer bi igrali mnogo lakše".

Portal Analitika