Društvo

Cetinje: Prosvjetarima uručeni ključevi stanova

U susret 13. novembru, Danu Prijestonice Cetinje, 35 ključeva vlasnicima novih stambenih jedinica danas su dodijelili gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i ministar prosvjete Predrag Bošković.
Cetinje: Prosvjetarima uručeni ključevi stanova
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Bogdanovićevog kabineta, on je najavio da Prijestonica Cetinje već radi na pripremi projekata gradnje novih stambenih zgrada, zahvaljujući čemu će još niz naših sugrađana riješiti stambeno pitanje.

"Želim istaći da će upravo ovakve aktivnosti biti u fokusu našeg rada i u narednom vremenu. Već smo u proceduri pripreme nekoliko sličnih projekata i očekujemo da ćemo uskoro početi sa gradnjom novih stambenih jedinica za građane Cetinja", istakao je on.

Bogdanović je pohvalio to što je od početka radova prošlo nešto duže od 12 mjeseci, a zgrada je već izgrađena.

Bošković je ukazao da realizacija tog projekta potvrđuje da Ministarstvo prosvjete, zajedno sa partnerskim stranama, misli o standardu zaposlenih u toj oblasti.

"I ovom prilikom želim javno zahvaliti sindikatu prosvjete što su ovu inicijativu pokrenuli i izgurali do kraja, uz našu podršku i pomoć. Ono što je najvažnije jeste da smo ovu priču danas doveli do kraja i da će novi vlasnici useliti u zgradu već petog decembra", naglasio je on.

Prema njegovim riječima, sličan projekat realizuje se i u Budvi, a slijede i nove slične aktivnosti.

"Nastavićemo i da pomažemo stambenu zadrugu u okviru sindikata prosvjete određenim iznosom sredstava. Takođe, želim zahvaliti i gradonačelniku Bogdanoviću na doprinosu Prijestonice Cetinje, koja je i pružila značajan doprinos da ova zgrada što prije bude završena i da prosvjetni radnici mogu da se usele", rekao je Bošković.

Direktor Stambene zadruge "Solidarno" Zoran Stanišić zahvalio je svim partnerima na uspješnoj realizaciji projekta.

"Zahvaljujem gradonačelniku Bogdanoviću i njegovoj administraciji koji su zaista imali razumijevanja za sve ono čemu je naša zadruga prethodnih godina težila. Riječ je o dobrom odnosu koji garantuje dobre i jeftine stanove. Zajedno sa Ministarstvom prosvjete, nastavićemo sa sličnim projektima i u drugim gradovima", kazao je on.

Suinvestitor i izvođač radova, direktor cetinjske kompanije "Lipa" Milorad Vujović čestitao je prosvjetarima na dobijenim stanovima.

"Posebno želim zahvaliti Prijestonici Cetinje na ukazanom povjerenju, tim prije jer ovaj projekat u bitnoj mjeri znači i našoj kompaniji. Raduje me i što će na Cetinju i u vremenu koje slijedi biti građeno još novih stambenih zgrada", naglasio je Vujović.

Nakon predaje ključeva, predstavnici investitora i vlasnici stanova obišli su objekat i stambene jedinice. Nova stambena zgrada nalazi se na prostoru nekadašnje male pijace.

Projekat gradnje nove stambene zgrade realizovali su Prijestonica Cetinje, Ministarstvo prosvjete i Stambena zadruga "Solidarno", a izvođač radova bila je cetinjska kompanija "Lipa".

Portal Analitika