Politika

VUČIĆ: Nemamo veze sa formiranjem Srpske stranke u Crnoj Gori

Premijer Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić saopštio je da njegova partija ne pravi svoj politički ogranak u Crnoj Gori. Povodom informacije da se osniva stranka koja ima identična obilježja Srpske napredne stranke, Vučić je kazao da on i SNS ne stoje iza formiranja Srpske stranke.
VUČIĆ: Nemamo veze sa formiranjem Srpske stranke u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

 „Nikakve veze nemamo sa formiranjem Srpske stranke. Srpska napredna stranka ne pravi nikakav ogranak u Crnoj Gori“, rekao je Vučić za Dan.

Nekadašnji funkcioner Nove srpske demokratije Slavko Fuštić jedan je od inicijatora formiranja Srpske stranke, čije je osnivanje u toku. Sjedište partije, kako je definisano statutom, biće u Bijelom Polju, a osnova političkog djelovanja - zaštita interesa srpskog naroda u Crnoj Gori. Vizuelni identitet stranke gotovo je istovjetan sa simbolima Srpske napredne stranke.

Fuštić je saopštio da je inicijativa za formiranje Srpske stranke još „u povoju“.

„Grupa ljudi pokrenula je inicijativu za formiranje Srpske stranke i trenutno idemo po gradovima i okupljamo ljude koji podržavaju tu ideju. Kada se okupimo održaćemo osnivačku skupštinu stranke. Još nijesmo razgovarali o tome ko će biti predsjednik Srpske stranke. Pokušaćemo da nađemo uglednog Srbina koji se do sada nije bavio politikom, jer nam je ideja da takav čovjek vodi stranku“, istakao je Fuštić u izjavi za Dan.

Naglasio je da će, prema osnovnim programskim opredjeljenjima, nova partija podržavati politiku naprednjaka iz Srbije, ali i dodao da sa njima još nijesu uspostavili komunikaciju.

Portal Analitika