Kultura

Deset filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa

Na repertoaru Cadmus Cineplex bioskopa u Budvi od 5. do 11. novembra je devet filmskih naslova: "Igra u tami", "Legenda", "Mojih pet minuta", "Spektra", "Hotel Transilvanija 2", "Snupi i Čarli Braun - film o Klinjama", "Posljednji lovac na vještice", "Crna misa" i "Zagorio", ali i "Strava u Ulici brijestova" koji se prikazuje samo 14. novembra.
Deset filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa
Portal AnalitikaIzvor
1211igra

Igra u tami

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 15:30, 17:40

Uloge: Tamara Dragićević, Viktor Savić, Vuk Kostić, Borka Tomović, Vladica Milosavljević, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović

Režija: Jug Radivojević

("Igra u tami", 98 min, Srbija, 2015, drama)

"Igra u tami" je društveno angažovan film, koji će otvoriti oči široj javnosti za probleme poput trgovine ljudima i prisilne prostitucije. To je ljubavna priča motivisana pripovjetkom "Aska i vuk" nobelovca Iva Andrića. Vuk (Viktor Savić), ogrezao u prljave poslove i trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku (Tamara Dragičević) u svoje kandže, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks-trafikinga. Svojim plesom i ljepotom, Aska uspijeva da u Vuku probudi ljubav, čovječnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk po prvi spoznaje ljubav, koja ga iz korjena mjenja. Film "Igra u tami" zasnovan je na istoimenoj predstavi autorske ekipe koja stoji i iza ovog filmskog projekta.

1211legendaLegenda

Sala 3 / radnim danima i vikendom: 20:10, 22:50

Uloge: Tom Hardi, Emili Brauning, Dejvid Tevlis, Kristofer Ekleston

Režija: Brajan Helgeland

("Legend", 131 min, SAD, 2015, triler, kriminalistički)

Oskarovac Brajan Helgeland uradio je scenario i režiju kako bi svijetu predstavio istinitu priču o dvojici identičnih blizanaca, ozloglašenim londonskim gangsterima, ali koji su u svakom drugom pogledu potpuno različiti.

Film prati Ronalda i Redžinalda Kreja, dva engleska gangstera koji su terorisali stanovnike Londona pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka, i tako postali legende. Nevjerovatnim glumačkom preobražajem, Tom Hardi portretiše oba brata i u tome majstorski uspijeva. "Legenda" je pravi, klasični gangsterski film sa stilom, koji će otkriti tajnu istorije zločina porodice Krej.

1211mojih5Mojih pet minuta

Sala 4 / radnim danima i vikendom: 16:40, 18:30, 20:20, 22:10

Uloge: Kristijan Klavije, Karol Buke, Valeri Bonetan, Rosu de Palma

Režija: Patris Lekont

("Une heure de tranquillité", 79 min, Francuska, 2014, komedija)

"Mojih 5 minuta" (Une heure de Trankuilite) je nova, ali potpuno tradicionalna francuska farsa reditelja Patris Lekonta i dramskog pisca Florijana Celera - uzbudljiva i prenatrpana klišeima. Suprug koji vara. Supruga koja vara. Predivan stan u Parizu. Radoznala čistačica. Nesposoban vodoinstalater. Dosadni komšija. Pokvaren lift. Porodična tajna. Ovakva adaptacija Celerove hit predstave ima par dobrih, duhovitih djelova, sa Kristijanom Klavijeom u glavnoj ulozi, koji se trudi da kanališe nezadovoljstvo čovjeka koji samo želi da bude sam i sluša svoju omiljenu džez ploču.

Magnet za bioskope, Kristijan Klavije, na komičan način tumači ulogu zubara Mišela Leprua, sebičnog ženskaroša, koji je upravo naišao na rijetku džez ploču koju godinama pokušava da nađe. Sve što želi je da se vrati kući, uključi svoj gramofon i uživa. Postoji samo jedan problem - a to su sve ostale stvari u njegovom životu, uključujući i ženu, ljubavnicu, kao i dosadnog sina i ekscentričnu kućnu pomoćnicu, koju glumi Rosi de Palma, poznata po ulogama u Almodovarovim filmovima. Ova urnebesna komedija dovoljna je da svakog strpljivog, iskrenog i velikodušnog čovjeka izvede iz takta. Kad bi samo naš dragi gospodin Lepru posjedovao jedan od ovih kvaliteta.

1211spektraSpektra

Sala 1 / radnim danima i vikendom: 21:50

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 19:50, 23:00

Uloge: Danijel Kreg, Kristof Valc, Lea Sejdiu, Monika Belući, Ralf Fajns

Režija: Sem Mendes

("Spectre", 147 min, SAD, Velika Britanija, 2015, akcija)

Tajanstvena poruka iz prošlosti poslaće tajnog agenta Bonda u misiju u Meksiko Siti, a potom i u Rim gdje će upoznati Lućiju Skjaru (Monika Belući), prelijepu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca. Bond će se infiltrirati na tajni sastanak i otkriti postojanje opasne organizacije poznate pod imenom "Spektra". U međuvremenu, u Londonu, Maks Denbih (Endru Skot) - novi direktor sektora za nacionalnu bezbjednost - istražuje Bondove ranije zadatke i traži razloge zbog čega je MI6 kojeg vodi M (Ralf Fajnes) uopšte potreban. Bond tajno zatraži pomoć od Manipeni (Naomi Haris) i Kijua (Ben Višou) kako bi pronašao Madlen Šon (Lea Sejdu), ćerku njegovog neprijatelja Gospodina Vajta (Džasper Kristensen) koji ima trag za raskrinkavanje "Spektre". Kao ćerka ubice, Madelen shvata Bonda više od bilo koga drugog. Kako se Bond približava srcu "Spektre" saznaje za zastrašujuću povezanost između sa neprijateljom kojeg sve vrijeme pokušava da pronađe, a u filmu ga tumači dobitnik dvije nagrade Oskar, Kristof Valc.

1211transilHotel Transilvanija 2

Sala 1 / vikendom: 11:10, 13:10

Uloge: Adam Sendler, Kevin Džejms, Stiv Bušemi

Režija: Gendi Tartakovski

("Hotel Transylvania 2", 89 min, SAD, 2015, animacija, komedija, sinhronizovano)

Omiljena Drakulina družina vraća se u potpuno novoj zanimljivoj humorističnoj avanturi u animiranom hitu "Hotel Transilvanija 2" koji nam dolazi direktno iz studija "Sony Pictures Animation". Za hotel Transilvaniju čini se da su stvari konačno krenule na bolje... Drakulin hotel koji je u početku kao svoje goste prihvatao isključivo čudovišta, sada je otvoren i za ljude. Ali ono što sada najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola-čovjek, a pola-vampir) ne pokazuje znake pravog vampira. Dok se Mavis nalazi u posjeti kod Džonijevih roditelja, gdje je očekuje pravi kulturni šok, Drakula moli za pomoć svoje prijatelje Franka, Muraja, Vajna i Grifina kako bi sa svojim unukom Denisom prošao kroz "vampirski trening". Međutim, niko od njih nije svjestan činjenice da Drakulin stari i vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo staromodni otac Vlad dolazi u porodičnu posjetu hotelu. A kada Vlad sazna da njegov praunuk nije čiste vampirske krvi - i da je sada u hotelu Transilvanija čak i ljudima dozvoljen boravak - stvari će postati vrlo... šišmikolike!

1211carliSnupi i Čarli Braun - film o Klinjama

Sala 1 / radnim danima i vikendom: 15:20, 17:20

Režija: Stiv Martino

("Snoopy and Charlie Brown: The Peanuts Movie", 93 min, SAD, 2015, animirani, dječiji, sinhronizovani)

Kultni američki autor Čarls Šulc (Charles M. Schulz) poklonio je svijetu avanture Čarlija Brauna i njegovog najboljeg prijatelja, psa Snupija. Posljednji put Čarli Braun i družina na velikom platnu pojavili su se 1980. godine u filmu "Bon Voyage, Charlie Brown (And Don’t Come Back!)" čiji je producent bio sin Čarlsa Šulca, Greg Šulc. Čarli Braun i družina su živjeli uglavnom kroz strip čije je originalno ime "Peanuts" i koji u američkim novinama izlazi od 1950. godine.

1211posljednjiPosljednji lovac na vještice

Sala 3 / vikendom: 11:00

Uloge: Vin Dizel, Rouz Lesli, Džuli Engelbreht, Majkl Kejn

Režija: Brek Ajzner

("The Last Witch Hunter", 106 min, SAD, 2015, akcija, fantazija)

Moderan svijet krije brojne tajne, ali najveća od svih je - da vještice i dalje žive među nama! One su opaka natprirodna bića koja namjeravaju da oslobode i protiv svijeta nahuškaju Crnu Smrt. Vjekovima su se cijele vojske lovaca na vještice borile protiv ovih strašnih neprijatelja širom svijeta, a među njima je bio i Kaulder, hrabri ratnik koji je uspeo da ubije svemoćnu Vještičju kraljicu i pritom desetkuje njene sljedbenike. U trenucima prije smrti, Kraljica ga je proklela i učinila besmrtnim, čime ga je zauvijek odvojila od voljene supruge i kćerke. Danas je Kaulder jedini pripadnik svoje vrste i već stoljećima lovi vještice istovremeno čeznuvši za odavno izgubljenim voljenima. Ali Kaulder i ne pomišlja da ga uskoro čekaju epske bitke, koje će odlučiti o tome hoće li ljudska vrsta preživjeti.

1211crnamisa

Crna misa

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 19:20

Uloge: Džoni Dep, Džoel Edžerton, Dakota Džonson, Benedikt Kamberbač

Režija: Skot Kuper

("Black Mass", 123 min, SAD, 2015, krimi, triler)

Istinita priča, nastala prema knjizi Dika Lera i Džerarda O’Nila, o jednoj od najdužih i najskandaloznijih kriminalističkih saga u SAD-u, čiji je protagonista zloglasni gangster Džejms Vajti Baldžer. Radnja "Crne mise" odvija se 70-tih godina prošlog vijeka u južnom Bostonu, gdje FBI agent Džon Konoli (Džoel Edžerton) pokušava da pridobije za saradnju sa FBI-em gangstera irskih korjena, Džejmsa Vajtija Baldžera (Džoni Dep), kako bi eliminisali njihovog zajedničkog neprijatelja - italijansku mafiju. Njihov se prljavi dogovor oteo kontroli i Vajtiju omogućio izbjegavanje zakona, što je učvrstilo njegovu moć i učinilo ga jednim od najokrutnijih i najopasnijih gangstera u istoriji Bostona.

1211burnZagorio

Sala 3 / radnim danima: 15:40, 17:50; vikendom: 13:10, 15:40, 17:50

Uloge: Bredli Kuper, Sijena Miler, Danijel Brul

Režija: Džon Vels

("Burnt", SAD, 2015, komedija, drama)

Ovaj zadivljujuće zabavan i emotivan film priča je o ljubavi prema hrani, o ljubavi između dvoje ljudi i o snazi koju nosi druga šansa. Kuvar Adam Džouns je imao sve - i sve je izgubio. Rok zvijezda s dvije "mišlenove zvijezdice", lošim navikama i reputacijom bivšeg "nevaljalog momka" pariške ugostiteljske scene, svaki bi put sve učinio - drugačije. Jedino do čega mu je ikad stalo bilo je uzbuđenje stvaranja eksplozije ukusa. Ali, da bi dobio svoju kuhinju i onu treću zvijezdicu koju "Mišlen" dodeljuje, a njemu neprestano izmiče, moraće na svoju stranu da pridobije one najbolje, uključujući prelijepu Helen.

1211stravaStrava u Ulici brijestova

Sala 4 / 14. novembar: 23:59

Uloge: Robert Ingland, Heder Lengenkamp, Džoni Dep, Džozef Vip

Režija: Ves Krejven

("A Nightmare on Elm Street", 91 min, SAD, 1984, horor)

Nensi Tomson i grupu njenih prijatelja progoni Fredi Kruger, zlo biće iz nekog drugog svijeta koje svoje žrtve pronalazi ulazeći u njihove snove i ubija ih sa svojom rukavicom na kojoj se nalaze oštri bodeži na prstima. Nakon što je Nensi saznala da Fredi ulazi i u snove njenih prijatelja, upozorava svog oca na to, ali on joj ne vjeruje i misli da je luda.

U ovom klasičnom hororu 80-tih posebno je ostala upečatljiva brojalica: "One, two, Freddy is coming for you... Three, four, better lock your door... Five, six, grab your crucifix... Seven, eight, gonna stay up late... Nine, ten, never sleep again!"

Portal Analitika