Crna hronika

U Herceg Novom veliki požar na lokalitetu Duboki do

Ekipe hercegnovske Službe za spasavanje od podne su angažovane na gašenju velikog požara na lokalitetu Duboki do, u zaleđu Herceg Novog. Vatrena stihija je izbila iz, za sada, neutvrđenih razloga, saznaje Radio Jadran.
U Herceg Novom veliki požar na lokalitetu Duboki do
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Načelnik ove službe, Aleksandar Škobalj kazao je kratko da je požar zahvatio veliku površinu, skoro 20 hiljada kvadrata, i to na vrlo nepristupačnom mjestu.

Gori nisko rastinje, a na gašenju je angažovano sedam vatrogasaca sa tri vozila. Zbog nepristupačnosti terena, vatrogasci vodu do požarišta nose naprtnjačama, što je od mjesta gdje su parkirane cistijerne udaljeno čak oko 3 kilometra.

Škobalj dodaje da im lokalizovanje požara dodatno otežava i vjetar, te samim tim nije mogao da precizira kada će on biti obuzdan i ugašen.

Podsjetimo, na lokaciji Duboki do Herceg Novi treba da gradi sanitarnu deponiju. Nova sanitarna deponija zahvatala bi površinu od 14 hektara i bila bi izgrađena po najsavremenijim tehnološkim principima i uz sve mjere ekološke zaštite.

Ova lokacija na Ublima određena je još 1978. godine. Od grada je udaljena 23 kilometra i nalazi se na nadmorskoj visini od 1.059 metara, u planinskom masivu Orjena.

Izvor i foto: Radio Jadran

Portal Analitika