Društvo

KRIVOKAPIĆ: Različite strukture žele da pokore novinarsku profesiju

Danas je medijska scena zatrpana izazovima i uticajima različitih struktura, koje imaju samo jedan cilj – pokoravanje novinarske profesije i slobode, konstatovao je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.
KRIVOKAPIĆ: Različite strukture žele da pokore novinarsku profesiju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“U ovom vremenu pričati o slobodi i nezavisnosti medija može zvučati kao utopija, ali profesionalizam, etika i objektivnost su stubovi vaše profesije koji moraju biti sačuvani i odbranjeni”, napisao je Krivokapić u čestitki, koju je povodom četiri godine rada, uputio redakciji Al Jazeera Balkans.

On je konstatovao da su mediji najpojavniji dio opšteg stanja sloboda i vitalnosti demokratije i uredništvu i novinarima Al Džazire poručio da, kao dio društvene elite imaju i tu posebnu obavezu da nose breme sazrijevanja demokratije i budu korektiv i pomni pratilac društvenih procesa.

“Za ove četiri godine rada i djelovanja na prostoru Balkana ste postali dio ukupnog mozaika medijskog pluralizma, ali ne samo to – vašim primjerom ste omogućili mnogima da se mjere sa vama u insistiranju na standardima i pravilima struke”, poručio je Krivokapić.

On je naglasio da ta medijska kuća, iako na Balkanu postoji samo četiri godine, “daje puls žili kucavici svake demokratije – slobodnoj javnosti”.

Foto: ambrus.me

Portal Analitika