Društvo

Uhapšena dva pripadnika SAJ-a zbog sumnje da su pretukli Mija Martinovića

Po nalogu Osnovnog tužilaštva pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Boro Grgurović i Goran Zejak uhapšeni su zbog sumnje da su tokom protesta Demokratskog fronta, 24. oktobra, u Podgorici, učestvovali u brutalnom prebijanju predsjednika profesionalne bokserske organizacije Milorada Mija Martinovića.
Uhapšena dva pripadnika SAJ-a zbog sumnje da su pretukli Mija Martinovića
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi Portal CdM, njima su osnovna tužiteljka Ljiljana Klikovac i njen kolega Zoran Vučinić odredili pritvor do 72 časa.

Grgurović i Zejak su u pratnji advokata Zdravka Begovića u Tužilaštvo došli u 15 časova. Prvo su tužioci saslušavali Grgurovića, a zatim njegovog kolegu Zejaka.

Oni su priznali da su uoči protesta DF-a održanih 24. oktobra u Podgorici primijenili silu prema bokseru Mija Martinovića.

Grguroviću i Zejaku se na teret stavlja krivično djelo mučenje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda, zbog čega im je večeras nakon saslušanja određeno 72-časovni pritvor.

"Oni su kazali da su u određenim trenucima koristili sredstva prinude kako bi spriječili to lice da remeti javni red i mir", kazao je njihov advokat Begović.

Martinovićev advokat Velibor Marković kazao je da su se osumnjičeni SAJ-ovci pravdali da se njegov klijent opirao pretresu i pružao otpor.

"Međutim, ja moram reći da su te njihove izjave ne samo protivrječne, nego i u potpunoj suprotnosti sa dosadašnjim izjavama saslušanih svjedoka i materijalnim dokazima i policijskoj dokumentaciji o vrsti i broju povreda kod oštećenog", istakao je Marković.

Tužilaštvo je o ovom događaju pokrenulo istragu u okviru koje je u svojstvu svjedoka izjavu dao i komandant SAJ-a Radosav Lješković. Nakon toga Lješković je Tužilaštvu predao spisak sa imenima specijalaca koji su bili na dužnosti u noći kada je održan protestni skup.

Pripadnici SAJ-a su povodom prebijanja Martinovića ispitivani u Tužilaštvu.

Iz Uprave policije ranije su saopštili da je Martinović prije nego što je pretučen probio policijski kordon kod restorana "Maša", upravljajući "Mercedesom" iz pravca Mareze.

Policija mu je navodno izdala naređenje da se zaustavi, međutim, on se vratio unazad i velikom brzinom Ulicom Svetozara Markovića odjurio ka Ulici Vasa Raičkovića.

Tada su, prema policijskoj verziji, službenici obavijestili kolege da zaustave ovaj "Mercedes".

Osim toga, postupanje službenika SAJ-a u konkretnom slučaju u policiji su pravdali prethodno dobijenom dojavom da u određenim vozilima postoji vatreno oružje.

Martinović je od 24. oktobra do prekjuče bio na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore, nakon čega je otpušten.

Izvor i foto: cdm.me

Portal Analitika