Zabava

Zvijezde serije "Breaking Bad" u Smitsonijan muzeju

Zvijezde američke TV serije “Breaking Bad” bili su juče gosti Nacionalnog muzeja američke istorije Smitsonijan u Vašingtonu čijim su predstavnicima predali brojne rekvizite iz kultnog serijala.
Zvijezde serije "Breaking Bad" u Smitsonijan muzeju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Među poklonjenim predmetima našli su se šešir, žuto laboratorijsko odijelo i gas maska koje u seriji nose glavni junak - profesor, diler i glavni kuvar metamfetamina Volter "Hajzenberg" Vajt (Brajan Krenston) i njegov pomoćnik Džesi Pinkmen (Aron Pol).

Serija “Breaking Bad” u režiji Vinsa Giligena, je priča o Volteru Vajtu profesoru hemije u srednoj školi u Albukerkiju, koji se okreće drugoj strani zakona kada otkrije da ima rak pluća u poodmakloj fazi.

Zajedno sa bivšim učenikom Pinkmenom počinje da proizvodi i prodaje metamfetamin, da bi finansijski obezbijedio porodicu prije nego što umre.

Serija, koja se prikazivala od 2008. do 2013, osvojila je sedam Emi nagrada.

Krenston, koji je za ulogu Vajta dobio četiri Emi nagrade, oduševio je fotografe pozirajući nekoliko trenutaka sa čuvenim Hajzenbergovim šeširom.

"Bilo je to nevjerovatna avantura. “Breaking Bad” je promijenio moj život", kazao je popularni glumac, prenosi AFP.

"Često me pitaju da li mi nedostaje serija. A istina je da mi ne nedostaje, jer su Vins Giligen i scenaristi stvorili tako savršen početak, sredinu i kraj priče da bismo sigurno sve upropastili da smo nastavili sa snimanjem", izjavio je on.

Ekipa “Breaking Bad” je poklonila Smitsonijanu i tri vreće sa lažnim kristalima meta, koji su zapravo plave bombone.

"Ja sam čovjek koji je unio kristal met u Nacionalni muzej", našalio se Dvajt Bouvers, jedan od kustosa Smitsonijana.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika