Politika

HUSOVIĆ: Crna Gora spremna da svoja iskustva prenese BiH

Vlade Crne Gore podržava inicijativu Investiciono-razvojne konferencije i Crna Gora je spremna da svoja iskustva prenese BiH, kazao je potpredsjednik Vlade Rafet Husović na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici, saopšteno je iz crnogorske Vlade.
HUSOVIĆ: Crna Gora spremna da svoja iskustva prenese BiH
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji su predstavljene mogućnosti investiranja u razvoj različitih oblasti života i rada Srebrenice, resursnih potencijala regije, kao i određenih pogodnosti za potencijalne investitore.

Husović je podvukao dobre odnose Crne Gore i Bosne i Hercegovine i pozvao na jačanje privredne saradnje.

"Ovo je prilika da istaknem jako dobre odnose između BiH i Crne Gore. Oni su onakvi kakvi trebaju biti odnosi dviju prijateljskih i susjednih zemalja“,  rekao je Husović, ocijenivši da postoji kvalitetna osnova za dalji razvoj prekogranične saradnje, posebno u turizmu, prehrani i energetici.

Kako je rekao potpisan je ugovor o granici sa Bosnom i Hercegovinom, i to je prvi ugovor koji je potpisan bez posredovanja međunarodne zajednice.

"Postoji spremnost Crne Gore da prenese svoje iskustvo Bosni i Hercegovini, kako bi ta država ubrzala proces eurointegracija. Želim da vjerujem da Srebrenica od danas piše nove stranice svoje savremene historije", zaključio je Husović.

Na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici učestvuju visoki državni zvaničnici iz Bosne i Hercegovine, kao i zvaničnici država regiona.

Portal Analitika