Abiznis

Prijave za dodjelu bespovratnih grantova podnositi do 1. februara

Prijave na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za grant šemu Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada mogu se podnositi do 1. februara naredne godine, za šta je opredijeljeno skoro 1,3 miliona eura.
Prijave za dodjelu bespovratnih grantova podnositi do 1. februara
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopšteno je da vrijednost pojedinačnog projekta može biti u rasponu od 60 hiljada eura do 200 hiljada eura.

“Potencijalni podnosioci predloga projekata su poslodavci, licencirani pružaoci obuka, nevladine organizacije/udruženja, socijalni partneri, odnosno sindikati, Unija poslodavaca UPCG, Privredna komora PKCG, opštine, Zavod za zapošljavanje ZZZ”, navodi se u pozivu.

Poziv za podnošenje predloga projekata za grant šemu Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih resursa 2012-2013, koji se finansira iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), objavljen je 16. oktobra.

“Grant šema ima za cilj da podrži projekte koji će kroz programe obrazovanja i osposobljavanja povećati zapošljivost nezaposlenih osoba, sa posebnim fokusom na dugoročno nezaposlene, mlade i žene, i odgovoriti na potrebe poslodavaca za radnom snagom”, navodi se u pozivu.

U cilju pružanja dodatnih informacija o Pozivu za podnošenje predloga projekata, ministarstva rada i socijalnog staranja i finansija je u proteklom periodu organizovalo informativne sesije u Podgorici, Bijelom Polju i Baru.

Takođe, u narednom periodu planirano je organizovanje informativnih radionica i to u Bijelom Polju, Podgorici i Baru.

Portal Analitika