Društvo

U Zagoriču se policija i sudski izvršitelji povukli pred građanima

Kako saznaje portal Volim Podgoricu, u podgoričkom naselju Zagorič za danas je bila planirana akcija iseljavanja porodice Vlahović, iz kuće koju su sagradili nelegalno prije 15 godina.
U Zagoriču se policija i sudski izvršitelji povukli pred građanima
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Vlahović, dvoje djece i bivši muž, žive u kući od 85 kvadrata, koju su napravili 2000. godine, na zemljištu od 480 kvadrata, koje je kako je kazala njen muž kupio za hiljadu maraka.

Kako je objasnio sagovornik portala Volim Podgoricu tada je opština prećutno dozvolila gradnju, a sada, nakon odluke suda, sudski izvršitelji izbacuju roditelje sa djecom iz kuće, u kojoj su proveli deceniju i po, ne dozvoljavajući im da za otplatu predviđenog duga dobiju humanije uslove.

Porodica priznaje dug koji im se stavlja na teret (38.000 eura), ali ne mogu ga platiti odjednom. Već traže povoljnije uslove za otplatu svog duga (otplata na rate).

U neposrednoj blizini kuće Vlahović i u samoj kući se, danas se okupilo oko 200 građana, kako bi pokušali da spriječe akciju sudskih izvršitelja i policije.

Kako piše portal Volim Podgoricu,  policija i sudski izvršitelji su napustili lokaciju u okolini kuće porodice Vlahović, pa je odluka o iseljenju makar prirvremeno odložena.

Izvor i foto: volimpodgoricu.me

Portal Analitika