Košarka

Vejd: Nikada se neće pojaviti novi Kobi Brajant

Zvijezda Majami Hita Dvejn Vejd izjavio je da se neće više pojaviti igrač kao što je Kobi Brajant, za koga smatra da je vođa generacije.
Vejd: Nikada se neće pojaviti novi Kobi Brajant
Portal AnalitikaIzvor

Brajant igra vjerovatno posljednju sezonu u karijeri i predstojeći duel u Majamiju bi mogao da bude i njegov posljednji u karijeri na Floridi. Iako je i sam imao ogroman uspjeh tokom karijere, 33-godišnji Vejd gleda na četiri godine starijeg Brajanta kao na idola. 

„Rekao sam i ranije. Ima osjećaj da je Kobi Brajant najveći igrač naše ere. U posljednjih nekoliko godina LeBron je postao najbolji košarkaš svijeta. Ali, ne postoji više igrača kao što je Kobi Brajant. Postoje dobri mladi igrači, ali nikada se neće pojaviti novi Kobi Brajant. Zbog toga je svaka prilika koju dobijem da igram protiv njega sjajna“, smatra Vejd. 

Brajantova posljednja sezona nije kao iz snova. Lejkersi su dobili samo jedan od šest mečeva, a Kobi šutira iz igre očajnih 32%. 

„Ono što ću uvijek vidjeti kada ga pogledam je momak koji je dominirao ovom igrom toliko dugo, igrao je na najvišem nivou 20 godina“, dodaje Vejd.

Portal Analitika