Crna hronika

Rožaje: Zaplijenjeno 1,3 kg skanka, tri lica lišena slobode

Službenici Uprave policije MUP-a - Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, lišili su slobode tri lica i zaplijenili nešto više od 1,3 kg opojne droge marihuana tipa skank, saopšteno je Portalu Analitika iz UP-a.
Rožaje: Zaplijenjeno 1,3 kg skanka, tri lica lišena slobode
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju Tima za odnose s javnošću, službenici ovog Odsjeka i OB-a su juče oko 17 časova, postupajući shodno operativnim saznanjima, u naselju Mašala Tita u Rožajama zaustavili vozilo marke "krajsler" kojim je upravljao D.M. (19), dok su se u vozilu kao saputnici nalazili R.K. (19) i A.S. (24) iz Rožaja.

1011roz2

- Pregledom vozila je na zadnjem sjedištu pronađena torba u kojoj su se nalazila četiri PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, količine 463 grama. Pretresima stana i druge imovine ovih lica, izvršenim juče i danas nakon pribavljene naredbe nadležnog sudije za istragu, pronađeni su droga i drugi predmeti. Naime, pretresom stana R.K. pronađeno je pakovanje sa 36,6 grama materije za koju se sumnja da je skank. Pretresom stana A.S. pronađeno je devet sjemenki biljke marihuane, manja količina materije za koju se sumnja da je skank i digitalna vaga za precizno mjerenje. Pretresom vozila A.S. pronađena su i dva pakovanja da 808 grama materije za koju se sumnja da je skank. Pronađena droga, sjemenke i vaga upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja - stoji se u saopštenju.

1011roz1Takođe se navodi da su osumnjičeni D.M, R.K. i A.S. lišeni slobode i biće, uz krivičnu prijavu, privedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Portal Analitika