Društvo

UNICEF i Rambo Amadeus promovisali hraniteljstvo u Herceg Novom i Kotoru

Ambasador dobre volje UNICEF-a Crne Gore Antonije Pušić poznatiji kao Rambo Amadeus, učestvovao je u otvorenim danima posvećenim hraniteljstvu, u organizaciji centara za socijalni rad u Herceg Novom i Kotoru, a u okviru kampanje "Svako dijete treba porodicu".
UNICEF i Rambo Amadeus promovisali hraniteljstvo u Herceg Novom i Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika iz PR službe Ministarstva rada i socijalnog staranja, promocija hraniteljstva održana je u Dvorani "Park" u Herceg Novom. Događaju su prisustvovali generalni direktor Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Goran Kuševija, predstavnica UNICEF-a za Crnu Goru Ana Zec, gradonačelnica Herceg Novog Nataša Aćimović i direktor Centra za socijalni rad u ovom gradu Blaženko Jančić. Istog dana u KC "Nikola Đurković" u Kotoru održana je promocija hraniteljstva na kojoj su govorili Pušić i Ana Zec, uz gradonačelnika Kotora Aleksandra Stjepčevića i direktora Centra za socijalni rad Kotor Vasilija Todorovića.

- Oba događaja su bila otvorena za sve zainteresovane građane, koji su tom prilikom mogli postavljati pitanja socijalnim radnicima, kao i čuti više o hraniteljstvu od lokalnih hraniteljskih porodica. Poruke o hraniteljstvu su do građana stigle i kroz dramsko-plesni performans "Ja sam Nada" autorke Sanje Garić, koji su izveli crnogorski glumci Slavko Kalezić i Maja Stojanović. Takođe, balerine iz Umjetničke škole "Vasa Pavić" iz Podgorice plesale su na pjesmu Ane Štefok "Tebi, mama" koja je u novom TV spotu kampanje "Svako dijete treba porodicu", a koreografiju je pripremila Viktorija Strugar - dodaje se u saopštenju.

Iz ministarstva podsjećaju da su kampanju "Svako dijete treba porodicu" u septembru 2013. započeli Vlada Crne Gore, UNICEF i EU, i da ima za cilj povećanje broja hranitelja i omogućavanje svakom djetetu u Crnoj Gori da raste u bezbjednom i toplom porodičnom okruženju.

Foto: Radio Jadran

Portal Analitika