Tenis

Nadal: Opet sam onaj stari, aplaudirajte Đokoviću

Rafael Nadal rekao je da ove godine nije osvojio ni jedan veliki trofej zbog "povrede mentalne prirode", ocijenivši da je Novak Đoković zaslužio epitet najboljeg.
Nadal: Opet sam onaj stari, aplaudirajte Đokoviću
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od najboljih tenisera svih vremena priznao je da je ove godine prvi put u karijeri zbog psihološke nesigurnosti "sumnjao u svaki svoj udarac".

"Đoković je potpuno zasluženo najbolji na svijetu i na tome mu treba aplaudirati", rekao je Nadal, a prenosi španski "Sport".

On je, ipak, dodao da je u posljednja dva mjeseca uspio da vrati samopouzdanje. 

"Sada sam ponovo onaj stari, udaram lopticu po osjećaju, uspijevam da kontrolišem emocije i ponovo uživam na terenu", rekao je Nadal. 

On je naglasio da je taj raniji osjećaj sumnje u sebe proizašao kao posljedica fizickih povreda koje su ga pratile posljednjih godina. 

"Sa fizičkim povredama gubi se i sigurnost. Čovjek traži više od sebe i tu se onda stvari zakomplikuju. Trebalo mi je sedam mjeseci da vratim psihološku stabilnost", priznao je Nadal. 

Nadal je dodao da "se nikad ne zna" da li će mu Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. biti posljednje u karijeri. (B92.com)

Portal Analitika