Zanimljivosti

Šta nam donosi tranzitni Mjesec u Škorpiji

Mjesec u Škorpiji je iskonska potreba za preživljavanjem i borba do posljednjeg daha.
Šta nam donosi tranzitni Mjesec u Škorpiji
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tranzitni Mjesec napušta treću dekadu Vage i u prijepodnevnim časovima 10. novembra 2015. godine ulazi u znak Škorpije i do kraja dana stiže devetog znaka. Iza sebe ostavljamo taktičnost, fine manire i potrebu za partnerskim odnosima bilo koje vrste, prekidamo dogovore i počinjemo da sumnjamo u sve oko sebe. Planiramo napad iz zasjede i objavu rata nekome ili nečemu.

Vladar ovog Mjeseca je još uvijek analitični i kolebljivi Mars u Djevici, koji ima strategiju, ali još uvijek mu nedostaje hrabrosti da istu ostvari. Mars je prošao fiksnu zvijezdu Alkaid (u prevodu sa arapskog: uništitelj masa) pa tek danas shvatamo koliko smo se u prethodnih dana žrtvovali za posao, porodicu, neke više ciljeve... Razmislite, koliko puta ste u protekloj sedmici zaboravili da jedete ili zaboravili da spavate?

Mars je takođe u aplikacionoj konjunkciji ka Rahuu, sjevernom Mjesečevom čvoru. Rahu je duh, pripadnik svijeta nevidljivog, koji nam se kači na rame i vodi u pogrešnom smjeru, u najveća iskušenja i zamke materijalnog svijeta. I možda će neki reći da je Rahu uvijek pozitivan i obećava dobro, ali imajte u vidu da on nikada ne dolazi sam. Rahu je samo glava bez tijela, koju sa druge strane Zodijaka gleda Ketu, tijelo bez glave. Svaki postupak nosi svoje posljedice. Ovih dana će mnogi reći da ih prati maler ili da su najveći baksuzi, ali svaki peh je samo posljedica svih naših postupaka u prošlosti.

Danas ćemo dizati tenziju za svaku sitnicu, jer Mjesec u Škorpiji jača strahove, istražuje teorije zavjere i sve oko sebe doživljava kao prijetnju ili opasnost. Mjesec u Škorpiji je iskonska potreba za preživljavanjem i borba do posljednjeg daha. Danas dolazimo do ekstrema u gotovo svim situacijama, a za one kolebljive, to može biti kobno (sukob na poslu ili gubitak posla, narušeno zdravlje, lom u emotivnom životu...) Mislite prvo na sebe, jer od vas sve počinje.

Izvor: lovesensa.rs; foto: Profimedia

Portal Analitika