Politika

Cdu pozdravlja ocjene i preporuku EK

Crnogorska demokratska unija pozdravlja ocjene i preporuke iz Izvještaja Evropske komisije o napretku Crne Gore.
Cdu pozdravlja ocjene i preporuku EK
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Smatramo da je Izvještaj objektivna, korektna i dobronamjerna poruka našoj zemlji. Evropski partneri, kao što je to, uostalom, i do sada bio slučaj, prepoznaju i interpretiraju i pozitivne strane našeg napretka u procesu evropskih integracija, ali i ukazuju na nedostatke, nedorečenosti i probleme koji postoje u tom procesu“, stoji u saopštenju potpredsjednika Cdu, Nevena Staničića.

Iz Cdu kažu da Izvještaj dolazi u važnom trenutku za našu zemlju, uoči ministarskog savjeta NATO.

„Njegov sadržaj i ocjene će biti značajna preporuka saveznicama u Alijansi da upute poziv Crnoj Gori. Posebna vrijednost i važnost ovog godišnjeg izvještaja o napretku leži i u činjenici da evropski partneri prepoznaju važnost da se politički proces zadrži u legitimnim crnogorskim institucijama, kao i to da je najvažniji zadatak političkih struktura da pripreme parlamentarne izbore uz primjenu novog zakonodavstva. Oba ova stava potvrđuju i naše stavove o potrebi mirnog i demokratskog konstituisanja nove vlasti u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Iz Cdu još jednom potvrđuju stav da su, poslije dobijanja poziva za NATO, potrebni razumijevanje i saradnja svih crnogorskih demokratskih i građanskih snaga, kako bi bila donijeta odluka o pristupanju Crne Gore Alijansi, ali i kako bi bila formirana nova reformska vlast, na široj političkoj osnovi, koja će nastaviti naš napredak na putu evro-atlanskih integracija.

Portal Analitika