Politika

SNP: EK potvrdio da ova država nije u stanju da ima demokratski izborni proces

Apsolutno je nedopustiva i poražavajuća činjenica da i poslije višedecenijskog razvoja demokratije ova država i ovo društvo nijesu u stanju da imaju normalan i demokratski izborni proces. Tu realnost Evropska komisija jasno prepoznaje i podvlači neophodnost uspostavljanja povjerenja u izborni proces kroz politički dijalog i primjenu izbornog zakonodavstva, stav je Danka Šarančića iz Socijalističke narodne partije Crne Gore.
SNP: EK potvrdio da ova država nije u stanju da ima demokratski izborni proces
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, ovaj poslanik SNP i član Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore reaguje na Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore. Prema njegovim riječima, taj dokument potvrđuje ono na šta je SNP konstantno ukazivalo kroz konstruktivan i aktivan pristup - "značajnog napretka na najvažnijim poljima i dalje nema ili je veoma ograničen".

- Vlada Crne Gore je, na nedopustiv način, zanemarila brojne obaveze i izazove iz evropske integracione agende koje su i dalje ostale nerealizovane ili samo djelimično realizovane. Nije se, na žalost, mnogo odmaklo ni kada su u pitanju vladavina prava, borba protiv korupcije na visokom nivou, reforme pravosuđa i policije, sloboda medija i sloboda izražavanja, stabilnost lokalnih javnih finansija, jačanje administrativnih kapaciteta i u brojnim drugim oblastima, a da ne govorimo o katastrofalnoj situaciji u socijalno-ekonomskoj sferi - dodaje Šarančić.

- U svakom slučaju, Socijalistička narodna partija će i ubuduće nastaviti da na odgovoran i konstruktivn način, kroz dijalog u institucijama sistema i ostale demokratske vidove izražavanja stavova, doprinosi uspostavljanju najkvalitetnijih i održivih rješenja u interesu svih građana Crne Gore - zaključuje poslanik SNP-a.

Portal Analitika