Društvo

U Rektoratu sjutra predavanje o tehnologiji budućnosti

Univerzitet Crne Gore, u saradnji sa kompanijom S&T i projektom Milenijum, sjutra, 11. novembra, u 16 sati u Rektoratu organizuje predavanje "Towards the Singularity: The Future of Technology and the Technology of the Future", koje će održati profesor Jose Cordeiro sa Silngularity Univerziteta iz Kalifornije.
U Rektoratu sjutra predavanje o tehnologiji budućnosti
Portal AnalitikaIzvor

Nakon predavanja uslijediće panel diskusija na temu ,,Budućnost oblikovana tehnologijom", u kojoj će učestvovati profesor Jose Cordeiro, predstavnik kompanije S&T i direktor crnogorskog jezgra projekta Milenijum Milan Marić, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Srđan Kadić i profesor Elektrotehničkog fakulteta Milovan Radulović.

-Predavanje predstavlja početak saradnje Univerziteta Crne Gore i Singularity Univerziteta. Naši studenti mogu da konkurišu za stipendije za dalje usavršavanje na Singularity Univerzitetu, a kompanija Google pokriva troškove školarine za sve studente koji ispune tražene kriterijume, kazali su iz Rektorata.

Profesor Jose Cordeiro, jedan od najvećih futurista današnjice, diplomirao je mašinstvo na Tehnološkom institutu u Masačusetsu. Član je brojnih međunarodnih udruženja i gostujući profesor na više svjetskih univerziteta. Obavlja i funkciju direktora jezgra Milenijum projekta u Venecueli.

Projekat Milenijum jedna je od najvećih svjetskih “think tank” organizacija, koja je osnovana 1996. godine, a njene aktivnosti sprovode jezgra (nodes) u 56 zemalja svijeta, uključujući i Crnu Goru.

 

 

Portal Analitika