Fudbal

Krojf: Zbog fudbala nemam vremena da brinem o bolesti

Holandska fudbalska legenda Johan Krojf, kome su nedavno dijagnostikovali rak pluća, izjavio je da zbog fudbala ima malo vremena da brine o bolesti.
Krojf: Zbog fudbala nemam vremena da brinem o bolesti
Portal AnalitikaIzvor

"Toliko se toga desava u fudbalu da mi preostaje malo vremena da brinem", rekao je trostruki osvajač Zlatne lopte i bivša zvijezda Ajaksa i Barselone.

Krojf je naglasio da ima izuzetnu ljekarsku negu, što je razlog više da toliko ne brine o svom zdravstvenom stanju. On se smatra jednim od najboljih fudbalera u istoriji i začetnikom filozofije "totalnog fudbala",

Šezdesetosmogodišnji Holanđanin bio je strastveni pušač, a duvan je ostavio 1991. godine, kada je kao trener Barselone doživio infarkt i imao dvije operacije na srcu.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena završio je trenersku karijeru 1996. godine i od tada je obavljao razne administrativne poslove u Ajaksu i Barseloni.

Pod Krojfovim vođstvom Barselona je osvojila četiri titule prvaka Španije i prvu titulu prvaka Evrope 1992. godine. Braneći boje Holandije, on je osvojio drugo mjesto na prvenstvu svijeta u Njemačkoj 1974. godine.

Portal Analitika