Rukomet

KAPISODA: Prvo poluvrijeme sa Hrvatskom recept za Evropsko prvenstvo

Crnogorski rukometaši sa remijem i porazom završili su turniru Umagu koji je održan u sklopu EHF neđelje, a na kojem je pored domaćina Hrvatske i ''crvenih'' učestvovala i selekcija Makedonije. Zadovoljstvo odrađenim je ogromno, poručio je za Portal Analitika direktor muških rukometnih reprezentacija Crne Gore Petar Kapisoda.
KAPISODA: Prvo poluvrijeme sa Hrvatskom recept za Evropsko prvenstvo
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici selektora Ljubomira Obradovića su protiv Makedonije bili bliži trijumfu, nakon serije od 6:0, u 53. minutu stekli su četiri gola prednosti (29:25), dok je u 57. bilo 30:28. Makedonija je u samom finišu izboi remi.

''U remiju sa Makedonijom prikazali smo odličnu partiju. U većem dijelu utakmice bili smo puno bolji, vodili sa 4-5 razlike. Međutim, selektor je htio da isproba sve igrače, tu je veliki broj mladih reprezentativaca, koji su debitanti, i stoga je došlo do pada koncentracije i kvaliteta igre. Na kraju smo primili i taj nesretni gol za izjednačenje. Ali, vidljivi su bili značajni pomaci u igri. Neki naši igrači koji su mladi, a koji su u isto vrijeme postali nosioci igre, dobili su dosta na kvalitetu. Igraju u jakim ligama, i taj kvalitet se manifestuje na igre u reprezentaciji. Prije svega mislim na naše malde bekove. Sve u svemu zadovoljni smo, prije svega pristupom igrača koji su dali sve od sebe. Insistirali smo na odbrani koju smo samo i trenirali tokom EHF neđelje. Raduje nas to što smo postigli i 30 golova a nijesmo radili napadački trening. Dešavaće se i u budućnosti neke individualne greške, koje su nas puno puta do sada koštale, a insistiramo da ih u narednom periodu bude što manje kako bi na Evropskom prvenstvu imali nastupe onako kako mi želimo'', kazao je Kapisoda za Analitiku.

hrvatskacrnagora0110-2

Kada je u pitanju duel sa Hrvatskom, crnogorska selekcija pružila je snažan otpor favorizovanom domaćinu, na poluvremenu imala je dva gola prednosti (12:10), a do sredine drugog poluvremena bila je ravnopravan rival.

''Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme protiv izuzetno jake selekcije Hrvatske.To je jedna od najtrofejnijih svjetskih reprezentacija u posljednjih 15 godina. Sastavljena je od velikog broja kvalitetnih igrača koji igraju u najboljim evropskim klubovima, predvođeni Duvnjakom i Horvatom, uz veliki broj mladih igrača. Spadaju među 4-5 najboljih svjetskih selekcija, tako da me raduje još jedna dobra predstava našeg tima. Protiv Hrvatske smo odigrali prvo poluvrijeme koje je sigurno jedno od najboljih u posljednjih nekoliko godina.  A znate koliko smo sjajnih utakmica imali u prethodnom periodu. To prvo poluvrijeme protiv Hrvatske je recept kako igrati na Evropskom prvenstvu. Sjajna 5-1 odbrana, dosta gusta, igrači su bili čvrsti u duelima, blizu jedan drugome, sa Borozanom koji je krpio sve rupe, i naravno sjajnim golmanima. U finišu meča smo popuštili, iz tog razloga što je selektor htio da isporba sve igrače, da sve izrotira. Vujović koji ima 17 godina odigrao je posljednjih 15 minuta meča. Bez imperativa rezultata smo otišli na ovoaj tunir, a vratili smo se zadovoljni zbog još jednog kvaliteta koji je dobila naša ekipa. Ovoj reprezentaciji samo treba što veći broj kvalitetnih mečeva, a dižemo se iz utakmice u utakmicu'', poručio je Kapisoda i kratko najavio šta ih čeka u narednom periodu.

hrvatskacrnagora0110-3

''Završne pripreme smo planirali da počnu 21. Decembra, odmah po završetku liga u Francuskoj i Mađarskoj, u kojima igra najveći broj naših reprezentativaca. Imamo u planu da odigramo jedan izuzetno jak turnir u Tunisu tokom katoličkog Božića. A od 27. Decembra, nakon završetka Bundeslige, pridružiće nam se još četiri igrača. Nakon toga do odlaska na Evropsko prvenstvo pokušaćemo da odigramo još dvije utakmice, i onda da svi zdravi dočekamo start šampionata'', zaključio je Kapisoda.

(foto: adria2u.com)

Portal Analitika