Region

Most ne traži premijersko mjesto

Most nezavisnih lista, koji je na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj osvojio 19 poslaničkih mjesta, u pregovorima za formiranje buduće vlade neće tražiti premijersko mjesto za jednog od svojih lidera Draga Prgometa.
Most ne traži premijersko mjesto
Portal AnalitikaIzvor

To je medijima u Zagrebu saopštio Prgomet.

On je kazao da su do sada dobili samo javnu ponudu SDP-a za pregovore o koaliciji i naglasio da poštuje legitimitet svih izabranih.

Prgomet je naveo kako je Most spreman da sa svima razgovara, ali da od svojih načela neće odstupiti.

On je podsjetio da su njihovo glavno načelo reforme.

Most je, osvojivši 19 mandata najpoželjniji za saradnju za obje velike koalicije - Hrvatska raste i Domoljubnu koaliciju, s obzirom na to da se bez Mosta neće moći formirati vlada.

Prgomet je ocijenio i da je MOST osvojio neočekivano velik broj glasova jer su građani u njima prepoznali dobar program i dobre ljude.

Koalicija okupljena oko HDZ osvojila je 59 mandata, a SDP koalicija 56, s tim da tri mandata ima i njihov dosadašnji partner Istarski demokratski sabor, pa je rezultat vodećih stranaka izjednačen.

Konačne rezultati Državna izborna komisija trebalo bi da objavi iduće sedmice, jer će izbori biti ponovljeni na sedam biračkih mjesta.

Iz kabineta hrvatske predsjednice saopšteno je da će tek po objavi službenih rezultata predsjednica pozvati čelnike stranaka na konsultacije o novom mandataru.

Izvor: Mina

Foto: nezavisne.com

Portal Analitika