Društvo

Osnovana podružnica USSCG Opštine Berane

Generalni sekretar Unije samostalnih sindikata Crne Gore Srđa Keković posjetio je danas Opštinu Berane i tom prilikom održao sastanak sa članovima lokalne sindikalne organizacije
Osnovana podružnica  USSCG Opštine Berane
Portal AnalitikaIzvor

Povod za njegovu posjetu je formiranje Novog sindikata organa uprave Opštine Berane sa predsjednicom Martom Lekić na čelu, koji će funkcionisati u okviru Unije.

Keković je izrazio punu spremnost za razgovore kada su u pitanju prava radnika. Prisutne je informisao o radu organa Unije i podvukao da će se ova sindikalna organizacija punim kapacitetom uključiti u zaštitu prava zaposlenih. Nakon toga je odgovarao na postavljena pitanja prisutnih.

Sastanku je prisustvovala predsjednica Sindikalne organizacije Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, Ana Drobnjak, kao i predsjednik Strukovnog sindikata vatrogasaca Crne Gore, Milan Bojović.

Ovaj sastanak je jedan u nizu sastanaka koji predstavnici USSCG i njenih granskih sindikata obavljaju sa lokalnim sindikalnim odborima koji djeluju u njihovom sastavu.

Portal Analitika