Politika

Odbor danas o skidanju imuniteta Radunoviću, Mandiću i Kneževiću

Administrativni odbor razmatraće danas zahtjev Tužilaštva za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv poslanika Demokratskog fronta Slavena Radunovića, Andrije Mandića i Milana Kneževića.
Odbor danas o skidanju imuniteta Radunoviću, Mandiću i Kneževiću
Portal AnalitikaIzvor

Više državno tužilaštvo traži skidanje imuniteta Mandiću i Radunoviću zbog sumnje da su pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja na protestu ispred zgrade crnogorskog parlamenta.

Osnovno državno tužilaštvo traži skidanje imuniteta Kneževiću zbog sumnji da je napao službeno lice tokom protesta u Podgorici.

Tužilaštvo je podnijelo zahtjev za skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za krivično gonjenje Mandića, Radunovića i Kneževića.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić je, nakon dobijanja te inicijative, u skladu sa ovlašćenjima, tražio od Tužilaštva dodatno obrazloženje kako bi poslanici imali više elemenata za donošenje odluke.

Tužilaštvo je nakon toga dostavilo nalaze koji su poslužili kao činjenični osnov za traženje odobrenja za krivično gonjenje poslanika.

O skidanju imuniteta poslanicima raspravlja Administrativni odbor, nakon čega daje predlog plenumu, koji donosi konačnu odluku.

(Mina)

Portal Analitika