Politika

Kovač: Rusija igra opasnu igru, budućnost Crne Gore je u NATO-u

–Ne sumnjam nijednog momenta da je budućnost Crne Gore u NATO-u, u evropskim integracijama i da svaki građanin Crne Gore želi da živi u miru i prosperitetu - kazao je u intervjuu Pobjedi novinar i politički analitičar iz Sarajeva Mirnes Kovač.
Kovač: Rusija igra opasnu igru, budućnost Crne Gore je u NATO-u
Portal AnalitikaIzvor

On ističe da je Sjevernoatlantski savez najracionalniji izbor, pri čemu ocjenjuje da je sve ostalo lutrija.

Komentarišući rusko uplitanje na dešavanja u svijetu, Kovač kaže da Rusija želi svoje geostrateške interese projektovati i na Balkan. On smatra da Rusija vodi opasnu politiku za koju traži izvođače radova.

- Mi smo male zemlje, a ovdje se radi o titanima koji ne prezaju da žrtvuju živote i sudbine čitavih društava za svoja geostrateška pozicioniranja – smatra Kovač i dodaje da je put Crne Gore tu jasan. Govoreći o aktuelnim dešavanjim na Bliskom istoku i izbjegličkoj krizi, naš sagovornik ističe da su najveće žrtve terorizma muslimani, te da se moraju razvijati nove strategije i rješavati problemi dugoročno.

Na pitanje koliko je važno da Crna Gora 1. decembra dobije poziv za članstvo u Alijansi, Kovač odgovara da Rusija želi svoje geostrateške interese projektovati i na Balkan.

-Vi nemate demokratiju u Rusiji. Imate oligarha, bivšeg obavještajca KGB-a koji vodi opasnu politiku. Njega neće dotaći patnje koje se eventualno mogu desiti u regionu Balkana. Za tu opasnu igru traži izvođače radova. Ne sumnjam nijednog momenta da je budućnost Crne Gore u NATO-u i u evropskim integracijama i da svaki građanin Crne Gore želi da živi u miru i prosperitetu. Mi smo male zemlje, a ovdje se radi o titanima koji ne prezaju da žrtvuju živote i sudbine čitavih društava za svoja geostrateška pozicioniranja. Mislim da je put Crne Gore tu jasan. Ako će Sjevernoatlanski klub doprinijeti stabilizaciji onda je to najracionalniji izbor, jer političko rukovodstvo i narod treba da brine o miru, budućnosti, prosperitetu i dobrim odnosima sa susjedima. Sve ostalo što se nudi je lutrija, kazao je Kovač za Pobjedu.

Opšrinije u Pobjedi

Portal Analitika