Politika

U Danilovgradu radionica za forenzičare

U Forenzičkom centru Uprave policije u Danilovgradu sjutra počinje dvodnevna radionica pod nazivom „Primjena standarda kvaliteta ISO 17025 u dijelu interne provjere, preventivne i korektivne mjere“.
U Danilovgradu radionica za forenzičare
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije radionica zaokružuje projekat tokom kojeg su stručnjaci iz crnogorskog Forenzičkog centra obučavali kolege iz četiri zemlje – Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije u oblasti akreditacija forenzičkih laboratorija.

Na otvaranju radionice govoriće načelnik Forenzičkog centra Zoran Tomčić i rukovodilac programa za bezbjednosnu saradnju Misije OEBS-a u Crnoj Gori Vladimir Ragozin.

Radionica „Primjena standarda kvaliteta ISO 17025 u dijelu interne provjere, preventivne i korektivne mjere“ odnosni se na evropski standard kvaliteta za forenzičke laboratorije.

„Projekat, tokom kojeg su stručnjaci našeg Forenzičkog centra obučavali zaposlene u forenzičkim centrima u navedene četiri države u oblasti akreditacija forenzičkih laboratorija, a koji se zaokružuje ovom radionicom, trajao je skoro godinu dana, a realizovan je uz podršku OEBS-a“, saopšteno je iz Uprave policije.

Portal Analitika