Rukomet

Kroacija kup: Rukometaši poraženi od Hrvatske

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Hrvatske 28:23 (10:12), u utakmici trećeg kola Kroacija kupa u Umagu.
Kroacija kup: Rukometaši poraženi od Hrvatske
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski rukometaši nastup na turniru završili su kao drugoplasirani, bez pobjede, sa po jednim remijem i porazom. Izabranici selektora Ljubomira Obradovića u prvom kolu bili su slobodni, dok su u drugom igrali juče sa Makedonijom neriješeno 30:30. Hrvatska je sa dva trijumfa osvojila trofej, a na startu turnira bila je ubjedljiva protiv Makedonije 29:21.

Crnogorska selekcija pružila je snažan otpor favorizovanom domaćinu, na poluvremenu imala je dva gola prednosti (12:10), a do sredine drugog poluvremena bila je ravnopravan rival. Domaćin je odlučujuću prednost stekao u posljednjih 15 minuta, kada je serijom 4:0 došao do vođstva od 25:21, koje je do kraja uspo da uveća.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Zlatko Horvat sa devet, dok je Luka Stepančić postigao šest golova. U crnogorskoj reprezentaciji po pet puta u listu strijelaca upisali su se Fahrudin Melić, Vuko Borozan i Stefan Čavor.

Turnirom u Umagu, koji se igra u okviru EHF nedjelje, sve tri selekcije počele su pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će od 15. do 31. januara 2016. godine biti odigrano u Poljskoj. (Mina)

Portal Analitika