Region

Hrvatska: I HDZ i SDP očekuju pobjedu

Lideri vodećih stranaka u Hrvatskoj, Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko, izrazili su uvjerenje da će koalicije okupljene oko njihovih partija formirati iduću hrvatsku vladu.
Hrvatska: I HDZ i SDP očekuju pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

"Vjerujem da ćemo odnijeti prevagu na ovim izborima i da ćemo pobijediti na način da ćemo formirati sljedeću vladu", rekao je aktuelni premijer Hrvatske, Zoran Milanović, pošto je glasao na biračkom mjestu u Zagrebu.

On je podsjetio da će vladu formirati onaj ko bude imao većinu glasova poslanika u parlamentu, odnosno 76, što, kako je ocijenio, poslije današnjih izbora "očito niko neće imati".

"Vjerujem i osjećam da smo mi bliže tome i učinili smo sve da tako bude", naglasio je, međutim, Milanović.

On je dodao da se poslije četiri godine premijerske funkcije osjeća sretno i zadovoljno, jer je "služio svojoj zemlji, domovini, nacionalnoj sigurnosti".

"Imali smo srčanu kampanju, koja je bila obilježena i izbjegličkom krizom, govorom mržnje i huškanjem koje HDZ i njegovi pomagači već nekoliko godina šire Hrvatskom", rekao je Milanović.

Lider SDP-a je izrazio uvjerenje u dobar odziv birača, jer su se "ljudi prepali, HDZ-u će se to vratiti kao bumerang". Upitan kako će provesti nedjelju, Milanović je citirao stihove iz pjesme "Odlazak" Tina Ujevića "u slutnji, u čežnji daljine, daljine, u srcu, u dahu, planine, planine" i dodao "Idemo u planine".

Pozvao je građane da u što većem broju izađu na birališta i ocijenio da je riječ o najvažnijim izborima u posljednje četiri godine, jer je "sve ovo ranije bilo samo igra - ovo je pravi posao".

Lider najveće opozicione Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko u izjavi novinarima izrazio je uvjerenje u izbornu pobjedu. "Bićemo pobjednici, vidjećete to večeras, tako da sam optimista", rekao je Karamarko pošto je glasao na biračkom mjestu u Zagrebu.

Upitan na čemu temelji takvo uvjerenje, on je odgovorio da je to "na osnovu 350.000 kilometara pređenih u četiri godine, kontaktu s ljudima", jer, kako je rekao, raspoloženje na terenu govori sve.

 

RTCG

Portal Analitika