Svijet

TRAMP: Ja sam dobar momak

Favorit za kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp gostovao je u popularnoj skeč-komediji na televiziji NBC "Uživom subotom uveče" (SNL), uprkos protestima održanim uoči te emisije.
TRAMP: Ja sam dobar momak
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tramp, koji je nosio tamno odijelo, bijelu košulju i crvenu kravatu, popeo se na binu pozdravljen uzvicima oduševljenja i u gotovo petominutnom uvodnom monologu rekao: "Ja sam dobar momak", prenijela je agencija AFP.

Prethodno je više desetina demonstranata u Njujorku protestovalo protiv odluke NBC da Tramp bude domaćin emisije SNL.

Oni su tokom protestne šetnje od Trampove kule do studija na Rokfeler plazi uzvikivali parole i nosili transparente, ističući da su Trampove izjave o migrantima rasističke i uvrjedljive.

Taj američki milijarder i magnat u sektoru nekretnina nikad nije obavljao nikakvu državnu funkciju, ali prema anketama vodi na listi potencijalnih kandidata Republikanaca za predsjedničke izbore sljedeće godine.

Gostujući u popularnoj emisiji "Uživo subotom uveče" on se nadao da će zacementirati svoj status favorita za kandidaturu, ocjenjuje AFP.

Tramp (69) je dosad izazvao brojne kontroverze izjavama o imigraciji, obećavši da će, ako postane predsjednik, deportovati migrante koji su u SAD ilegalno i da će izgraditi ogradu duž američko-meksičke granice. On je takođe izjavio da Meksiko preko granice šalje silovatelje i druge kriminalce.

Portal Analitika