Politika

Socijaldemokrate će glasati za skidanje imuniteta poslanicima DF-a

Poslanici Socijaldemokrata Crne Gore Mićo Orlandić i Damir Šehović podržaće zahtjeve tužilaštva i glasaće za skidanje imuniteta poslanicima DF-a, kako bi se na taj način, na zahtjev tužilaštva, stvorile pretpostavke za vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Socijaldemokrate će glasati za skidanje imuniteta poslanicima DF-a
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Građani Crne Gore su imali priliku da vide da je 24. oktobra na sceni bio pokušaj rušenja države i izazivanja haosa putem nasilnog napada na ustavni poredak i institucije sistema, ali i napada na službena lica tokom vršenja svoje službene dužnosti. Nema nikave sumnje da će neko ko je organizovao nečasnu rabotu pokušaja rušenja najvitalnijih državnih, građanskih i nacionalnih interesa Crne Gore u političkom smislu biti kažnjen, na prvim narednim izborima.

Skidanjem imuniteta će se stvoriti predispozicije za vođenje odgovarajućeg postupka, tokom kojeg će se pokazati da li je tokom protesta bilo i pojedinačne krivične odgovornosti kod organizatora nasilnih i rušilačkih protesta. Ne može poslanički imunitet biti prepreka za vođenje postupka protiv bilo kojeg poslanika za koga tužilaštvo ponudi dokaze koji ukazuju na postojanje nečije namjere da nasilno ruši državu i njene institucije.

Socijaldemokrate će se na isti takav principijelan način ponašati i u svakoj drugoj situaciji u kojoj tužilaštvo ponudi dokaze i zatraži skidanje imuniteta bilo kome od poslanika, jer niko ne može biti pošteđen krivične odgovornosti.

Jedan od glavnih ciljeva SD je razvoj drugačije političke kulture. Mi smo partija partnerstva i dijaloga, ali samo sa onim političkim snagama, koje brane suverenitet i euroatlantski put Crne Gore, a ne sa onima koji hoće nasilno da ih ruše - kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika