Rukomet

NEAGU: Možemo bolje nego u Bukureštu

Budućnost je ostvarila pobjedu u Bukureštu, ali je to bilo samo prvo poluvrijeme okršaja protiv sjajnog rumunskog tima i nedjeljni duel treba shvatiti maksimalno ozbiljno, kako bi se uz još bolje izdanje ostvarila četvrta pobjeda u Ligi šampiona, kazala je Kristina Neagu uoči gostovanja CSM Bukurešta u ”Morači” u nedjelju od 19 sati.
NEAGU: Možemo bolje nego u Bukureštu
Portal AnalitikaIzvor

– Znamo da nas očekuje novi okršaj protiv sjajnog protivnika. Ostvarile smo pobjedu u Bukureštu, ali to je samo prvo poluvrijeme dvomeča i pred nama je novi ispit. CSM Bukurešt u Podgoricu dolazi sa željom da pruži bolju partiju nego pred svojim navijačima i znaju da nemaju što da izgube. Trenirale smo odlično tokom sedmice, uočile i greške koje smo imale u prvom duelu i vjerujem da ćemo pružiti još bolje izdanje nego u Rumuniji. Pozvala bih i navijače da dođu u što većem broju, vjerujem da je ovaj tim zaslužio da u svakom meču igra pred punim tribinama – kazala je Neagu.

Iako su u Bukureštu odigrale tek treći meč u novoj sezoni i to protiv tima koji ima jedan od najvećih budžeta u Evropi, ”plave” su pružile sjajno izdanje – odbrana je bila na visokom nivou o čemu svjedoče samo 22 primljena gola, a uz efikasnost u napadu koji su predvodileNeagu i Katarina Bulatović, ubjedljiv trijumf nije mogao da izostane.

Već na polovini grupne faze Lige šampiona, jasno je da je Budućnost i ove godine spremna da ide do završnice, a sjajno izdanje u Bukureštu nije iznenadilo jednu od najboljih igračica svijeta.

– Nijesam iznenađena kako smo odigrale u Bukureštu, jer smo se za to gostovanje pripremale dva mjeseca. Znale smo kakav je protivnik CSM Bukurešt i mislim da konačan rezultat prvog meča pokazuje koliko smo se kvalitetno spremile. Mi smo šampionke Evrope i ne smije da nas iznenadi tako ubjedljiva pobjeda, iako je ostvarena protiv sjajnog protivnika i to u gostima. Zaslužile smo ubjedljiv trijumf jer smo bile puno bolje – kazala je Neagu.

buducnostslavi0711

Ubjedljiv trijumf u Bukureštu oduševio bi mnoge ekipe, ali ne i igračice i stručni štab najtrofejnijeg crnogorskog kluba, pa Neagu poručuje da ”plave” u ”Morači” žele da isprave greške iz prvog meča, kako bi podizale formu iz utakmice u utakmicu.

Rumunska reprezentativka nije konkretno govorila u kojim segmentima Budućnost može da bude bolje nego u Bukureštu.

– To je nešto što moramo da zadržimo u našoj ”kuhinji” i o čemu ne govorimo javno. Znamo gdje smo griješile u Bukureštu i svjesne smo da možemo puno bolje. Sezona je duga i moramo da podižemo formu iz utakmice u utakmicu, kako bi ispunile cilj i ponovo se plasirale na finalni turnir. O greškama ne treba govoriti javno, ali sam sigurna da možemo bolje – zaključila je Neagu, uz napomenu da se osjeća sjajno uPodgorici i da želi da i ove sezone sa crnogorskim šampionom ide do završnice Lige šampiona.

CSM Bukurešt je u prvom međusobnom duelu doživio prvi poraz u sezoni, nakon dva trijumfa u Ligi šampiona i deset pobjeda u nacionalnom šampionatu. Skup zvijezda iz glavnog gradaRumunije u Podgoricu dolazi sa željom da pruži jači otpor i pokuša da priredi iznenađenje, ali lijevo krilo Biljana Pavićević poručuje da nova pobjeda neće izostati.

– Bukurešt je kvalitetan protivnik i u svojim redovima imaju po dva vrhunska igrača na svakoj poziciji. Imaju sjajne bekove koji su izuzetno opasni i efikasni u šutu, u stanju su da kazne svaku našu grešku u odbrani. I krila su veoma brza i agilna, tako da moramo da budemo na visini zadatka i spremne da budemo na potrebnom nivou tokom svih 60 minuta. Kvalitetno smo se spremile za CSM Bukurešt i to ne samo posljednje dvije sedmice, nego u dužem vremenskom periodu i ubjedljiva pobjeda je rezultat takvog pristupa. Vjerujem da ćemo ponoviti dobro izdanje, da će sve djevojke ispuniti svoj dio posla, jer kada individualno ispunimo te zadatke, onda ostvarimo i kolektivni cilj, a to je pobjeda. Nadam se da će i navijači doći u velikom broju da nas podrže. Ova utakmica nam je veoma važna i s nestrpljenjem je očekujemo jer volimo da igramo jake duele – kazala je Pavićević.

Budućnost je prvi međusobni duel dobila 28:22, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je maksimalan učinak, jer je prethodno slavila u duelima sa Savehofom 33:20 i Lublinom31:23.

Bukurešt je jedini poraz doživio od Budućnosti, a na startu tamičenja bio je bolji od Lublina33:21 i Savehofa 28:17. Duel u dvorani ”Morača” počeće u 19 sati, uz prenos na Prvoj TV. U drugom meču te grupe Savehof je u petak pred svojim navijačima savladao Lublin 27:24 (14:11) i upisao drugi trijumf.

(foto:zrkb.me)

Portal Analitika